'Groeiende groep mensen heeft hulp nodig'


Stichting Mentorschap Noordwest Midden is op zoek naar vrijwilligers. Foto: Stichting Mentorschap
Stichting Mentorschap Noordwest Midden is op zoek naar vrijwilligers. Foto: Stichting Mentorschap (Foto: )

'Groeiende groep mensen heeft hulp nodig'

  Nieuwsflits

Utrecht - Stichting Mentorschap Noordwest Midden in Utrecht is op zoek naar vrijwilligers. "Op zoek naar vrijwilligerswerk met inhoud? Word mentor."

Er is een groeiende groep mensen in Utrecht en omgeving die hulp nodig heeft bij het houden van de regie in zorg en welzijn. Dit zijn mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking of dementie, die geen familieleden of naasten hebben die deze hulp kan bieden. Voor deze mensen is een mentor dé oplossing, stelt de stichting. "Als mentor behartig je de persoonlijke belangen van je cliënt en je treedt op als wettelijk vertegenwoordiger. Samen - en in overleg met de zorgverleners en behandelaars - zorg je voor een zo goed mogelijke kwaliteit van zorg en welzijn.

Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die wordt toegewezen door de rechter. Hiervoor wordt de Stichting Mentorschap Noordwest Midden door de rechter benoemd. Je gaat als vrijwillige mentor aan de slag bij deze stichting. De stichting schoolt, ondersteunt en begeleidt jou in je rol als mentor."

Aanmelden kan via coördinator Roza Welsing, 06-10160139 of rwelsing@stichtingmentorschap.nl. Meer informatie via: www.stichtingmentorschap.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden