<p>De campagne #ikherdenk van het Utrechts Comit&eacute; 4 Mei Herdenking heeft een indrukwekkende reeks videoboodschappen van Utrechters opgeleverd. Ook burgemeester Dijksma is online te zien.&nbsp;</p>

De campagne #ikherdenk van het Utrechts Comité 4 Mei Herdenking heeft een indrukwekkende reeks videoboodschappen van Utrechters opgeleverd. Ook burgemeester Dijksma is online te zien. 

(Foto: Utrechts Comité 4 mei Herdenking)

Utrecht herdenkt in videostream 4 mei

  Nieuwsflits

Utrecht - De campagne #ikherdenk van het Utrechts Comité 4 Mei Herdenking heeft een indrukwekkende reeks videoboodschappen van Utrechters opgeleverd. De videostream met onder anderen dichter Ingmar Heytze, cabaretiers Vincent Bijlo en Claudia de Breij, en burgemeester Sharon Dijksma is dinsdagavond om 20.02 online te zien via diverse social mediakanalen van het comité.

Heytze verwoordt het belang van herdenken kernachtig met de woorden: ‘Waarom ik herdenk? Omdat ik zo bang ben om wat er kan gebeuren als we vergeten.’ Diverse vertegenwoordigers van studentenverenigingen en sportverenigingen gaan in op het belang van vrijheid en wat het teweeg brengt als die vrijheid beperkt wordt. De videostream laat zien dat ondanks het feit dat de herdenking op het Domplein niet door kan gaan vanwege corona, veel mensen wel stilstaan bij hen die streden en nog steeds strijden voor onze vrijheid.

Burgemeester Dijksma legt morgen samen met Klaas Taselaar, zoon uit een bekende Utrechtse verzetsfamilie, een krans bij het Verzetsmonument op het Domplein. Dat gebeurt zonder publiek. ’s Avonds is de kranslegging en een toespraak van Dijksma te zien in een uitzending van Ustad die om 19.50 uur begint.

Het comité heeft daarnaast twee wandelingen uitgezet langs belangrijke plekken in de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog en herdenkingsplekken. Deze wandelingen zijn eenvoudig met QR-codes te laden op smartphones. De routes zijn voorzien van een uitgebreide beschrijving. De wandelingen zijn te vinden op de website en Facebookpagina van het comité.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden