Online evenement over experiment Snuffelfiets


<p>De provincie Utrecht houdt op 23 januari een online evenement over het experiment met de Snuffelfietsen. Foto: Provincie Utrecht</p>

De provincie Utrecht houdt op 23 januari een online evenement over het experiment met de Snuffelfietsen. Foto: Provincie Utrecht

(Foto: )

Online evenement over experiment Snuffelfiets

  Nieuwsflits

Utrecht - Sinds juni 2019 brengen ruim 500 inwoners in de provincie Utrecht en een deel van Gelderland met een meetkastje op hun fiets de luchtkwaliteit op hun fietsroutes in kaart. Na 1,5 jaar data verzamelen met deze zogeheten Snuffelfietsen is het tijd om de balans op te maken. De provincie wil na deze experimentfase doorgaan met het meten met sensoren samen met inwoners. 

De provincie Utrecht houdt zaterdag 23 januari van 13.00 tot 16.30 uur een online evenement: met alle betrokkenen wordt teruggeblikt en vooruitgekeken. Iedereen die interesse heeft kan deelnemen door zich aan te melden. De provincie Utrecht heeft als doel om fietsen te stimuleren én ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit in de provincie zo optimaal mogelijk is. Gedeputeerde Rob van Muilekom: “Goede luchtkwaliteit is voor iedereen van groot belang. Daar werken we als provincie hard aan in de Uitvoeringsagenda Gezonde lucht. Een van de thema’s daarin is het meten met sensoren. Met de Snuffelfiets zetten onze inwoners zich in voor een goede luchtkwaliteit en dat creëert ook het nodige draagvlak.” 

Om te bepalen hoe geïnvesteerd moet worden om fietsroutes zo gezond mogelijk te maken is het onder andere nodig inzicht te krijgen in fietsgedrag: hoe fietsen mensen en hoe is het onderweg gesteld met de luchtkwaliteit? In het experiment Snuffelfiets wordt dit gemeten met sensoren. Met een makkelijk te bevestigen kastje aan het stuur wordt de route in kaart gebracht en de luchtkwaliteit onderweg gemeten. De zo verzamelde gegevens kunnen overheden helpen bij het verbeteren van de infrastructuur voor fietsers en het ontwikkelen van meer groene fietsroutes. Programma en aanmelden: www.provincie-utrecht.nl/snuffelfiets.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden