Zieke kinderen in actie met Karate Kit


<p>Karateka Floris Sujecki (links) overhandigt zijn Karate Kits in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Foto: Chantal Taal</p>

Karateka Floris Sujecki (links) overhandigt zijn Karate Kits in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Foto: Chantal Taal

(Foto:)

Zieke kinderen in actie met Karate Kit

  Nieuwsflits

Utrecht - Het was de bedoeling dat Floris Sujecki bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis zou langsgaan om daar een karateworkshop te geven aan de kinderen “Lekker sporten met de kids. Karate zorgt voor fitheid, mentale weerbaarheid, maar geeft vooral veel plezier”, geeft de 16-jarige inwoner uit Leidsche Rijn aan.

Door Roberto Cancian 

De maatregelen die er gelden, naar aanleiding van Covid-19, gooiden echter roet in het eten. “Helaas, maar ook logisch. De workshop werd uitgesteld en vervolgens ben ik aan de slag gegaan om de kinderen toch, coronaproof, te laten bewegen. Ik heb de Karate Kit bedacht, zodat de kinderen zelf aan de slag kunnen gaan. In de Karate Kit zit een agility ball (reactiebal) met bijbehorende instructies, waardoor zij zelfstandig kunnen trainen op reactiesnelheid en coördinatie op een verantwoorde manier. Aangezien de bal niet rond is, weet je niet welke kant de bal op stuitert. Het is een uitdaging om hiermee aan de slag te gaan.” 

Floris Sujecki wil hiermee de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis lekker laten bewegen en ze vooral plezier geven. Hij heeft de pakketjes door middel van sponsoring en zijn werk bij de supermarkt weten te realiseren. “Begin december heb ik de pakketjes afgeleverd bij het ziekenhuis, dat zorgde voor een goed en tevreden gevoel.” Dat wordt door zijn moeder ook bevestigd. “The Karate Kit was een fantastisch traject. Buiten het feit dat Floris hiermee zieke kinderen helpt om te blijven sporten en bewegen, heeft hij er enorm veel van geleerd. Het bedenken van het idee, de haalbaarheid checken maar ook het uitwerken en de contacten met diverse leveranciers waarbij hij weinig budget had.” 

De glimlach op het gezicht van Floris zegt genoeg ondanks dat hij het zelf de normaalste zaak van de wereld vindt. “Ik heb er leuke oefeningen bij bedacht en op een instructiekaart gezet, zo kunnen de kids er lekker mee aan de slag gaan.” Het WKZ was razend enthousiast en de kinderen gingen er afgelopen week direct mee aan de slag. Voor Floris Sujecki zelf is het op sportief gebied een vreemd jaar. “Alles ligt nog stil. Vrijwel alle toernooien en events zijn geannuleerd of verschoven naar volgend jaar. Gelukkig gaan alle trainingen wel gewoon door, zo blijven wij fit en in goede conditie.” 

Zijn trainingen werden een tijdje terug onderbroken aangezien hij corona kreeg. “Gelukkig ben ik hiervan geheel hersteld en is het wachten tot er weer wedstrijden komen. Ik ben doorgeschoven naar de Junioren en heb de laatste maanden twee toernooien gehad in Berlijn in mijn nieuwe categorie. Beide keren werd ik derde en behaalde ik dus de bronzen medaille.” Op dit moment staat Floris Sujecki op plek nummer 9 op de wereldranglijst bij de Junioren en is hij de hoogst geplaatste Nederlander op dit moment. In oktober 2019 werd Sujecki nog vijfde bij het Wereldkampioenschap tot 21 jaar in de Chileense hoofdstad Santiago waarna hij zich ook mocht meten met de besten tijdens het Europees Kampioenschap in Boedapest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden