<p>FC Utrecht en Ubuntu Sport houden JoekieBal voor de allerkleinste jongens en meiden. Foto: FC Utrecht/Frank Zilver</p>

FC Utrecht en Ubuntu Sport houden JoekieBal voor de allerkleinste jongens en meiden. Foto: FC Utrecht/Frank Zilver

(Foto: c) FCUtrecht.nl/Frank Zilver)

JoekieBal speciaal voor allerkleinste jongens en meiden

  Nieuwsflits

Utrecht - FC Utrecht en Ubuntu Sport organiseren JoekieBal om de allerkleinste fans de kracht van sport te laten ervaren. “Goed leren bewegen heeft een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen.”

“Voor de allerkleinste jongens en meiden hebben FC Utrecht en Ubuntu Sport een uniek concept ontwikkeld: JoekieBal. Tijdens JoekieBal leren kinderen spelenderwijs kennismaken met sport en spel. Dit is nodig, omdat tegenwoordig kinderen tegenwoordig minder en minder gevarieerd bewegen. Door te sporten zijn de kinderen daarnaast in staat om emotionele en cognitieve vaardigheden te ontwikkelen.”

FC Utrecht JoekieBal is een nieuw initiatief voor kinderen van 3 tot en met 5 jaar. In Utrecht worden kleine kinderen ook wel ‘Joekies’ genoemd, vandaar de toepasselijke naam ‘JoekieBal’. “FC Utrecht en haar partner Ubuntu Sport willen ook de allerkleinste kinderen de kans geven om spelenderwijs kennis te maken met onze mooie club. Goed leren bewegen heeft een zeer positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen.”

Het programma is ontwikkeld door specialisten in sport en opvoeding. “Kinderen leren op een speelse manier beter bewegen, maar ook het omgaan met emoties en herkennen van kleuren en tellen komen aanbod. De les wordt begeleid met vrolijke muziek.”

JoekieBal wordt wekelijks gehouden op zaterdagochtend en duurt 60 minuten. In elke groep zitten maximaal 12 kinderen. JoekieBal wordt begeleid door trainers met een pedagogische achtergrond. Zij worden opgeleiden begeleid volgens de werkwijze van FC Utrecht-partner Ubuntu Sport. In een training, van een uur tijd, helpen zij de deelnemers bij het maken van hun eerste doelpunt. Samen met een ouder, of een andere begeleider, krijgen de deelnemers training in Stadion Galgenwaard, de thuishaven van FC Utrecht. Met uitzicht op het veld beleven de deelnemers in een FC Utrecht-tenue hun eerste voetbalmomenten bij FC Utrecht.

Tiger, de mascotte van FC Utrecht, is uiteraard iedere training aanwezig om de deelnemers aan te moedigen. Inschrijven kan via www.fcutrecht.nl/joekiebal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden