<p>De kunstenaar laat zich graag inspireren door het stadse leven en beperkt zich hierin niet tot Utrecht. Foto: L-Tuziasm</p>

De kunstenaar laat zich graag inspireren door het stadse leven en beperkt zich hierin niet tot Utrecht. Foto: L-Tuziasm

(Foto: )

Kunstenaar brengt ode aan de stad Utrecht

  Nieuwsflits

Utrecht - De Utrechtse kunstenaar L-Tuziasm heeft de iconische Domtoren al vele malen geschilderd. Als een ode aan de stad Utrecht brengt hij nu een museumkwaliteit kunstreproductie uit. De gelimiteerde oplage van het werk is 112 stuks.

Het aantal van 112 is niet zomaar gekozen. Ooit gold er de regel dat er niet hoger dan de Domtoren gebouwd mocht worden. “Met gevoel voor nostalgie toont de kunstenaar respect voor deze oude regel door zijn exclusieve oplage niet hoger te laten zijn dan het aantal meters van de Domtoren.” 

Het is een bewogen jaar. Voor L-Tuziasm betekent het dat er vanwege de coronamaatregelen verschillende exposities en evenementen niet door gaan en er dus minder gelegenheid is om zijn werk aan het publiek te tonen. Toch blijft zijn instelling positief en deelt hij dit ook graag met anderen. Zo maakte hij tijdens ‘de eerste golf’ een kleurplaat voor alle binnenzitters en verspreidde hij deze via kranten en sociale media. Men kon de kleurplaat downloaden en kopiëren zo vaak men wilde. “Ik wilde tussen al het donkere nieuws wat kleur en positiefs brengen voor jong en oud.” Op zijn beurt kreeg hij weer veel positiviteit terug van mensen die foto’s van hun resultaat stuurden. Informatie: facebook.com/ltuziasm of via info@l-tuziasm.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden