<p>De voorstelling &#39;Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt&#39; is te zien in de herfstvakantie. Foto: Joep van Aert</p>

De voorstelling 'Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt' is te zien in de herfstvakantie. Foto: Joep van Aert

(Foto: Joep van Aert)

Herfstvakantie in bibliotheek: voorstellingen en workshops

  Nieuwsflits

Utrecht - In de herfstvakantie zijn er allerlei activiteiten in de bibliotheek. Zo zijn er familievoorstellingen, workshops en Cinekid on Tour. “Je hoeft je niet te vervelen tijdens de herfstvakantie. Er is van alles te doen in de bieb.”

Zondag 18 oktober van 14.00 tot 15.15 uur kunnen kinderen vanaf 8 jaar in Theater Bibliotheek Neude naar de bijzondere voorstelling ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’. Iedereen denkt dat Mieke Mom gek is, maar is dat wel zo? Na afloop kun je de acteurs het hemd van het lijf vragen. ‘Koning van Karton’ is een fantasierijke danstheatervoorstelling met livemuziek, voor kinderen vanaf 4 jaar. Geïnspireerd op het prentenboek ‘Het kartonnen kasteel’ van Linda Sarah en Benji Davies. De voorstelling is te zien in Theater Bibliotheek Neude op woensdag 21 oktober van 14.00 tot 14.45 uur. Na afloop kunnen bezoekers naar een dansworkshop, hiervoor moeten ze een apart kaartje kopen.
In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kunnen kinderen vanaf 6 jaar op vrijdag 23 oktober van 14.00 tot 14.45 uur naar ‘De draad van Alexander’. Naar het boek ‘De draad van Alexander Calder’ van Sieb Posthuma. “Van tevoren of na afloop kun je ook naar de 3D-workshop in het laboratorium.” Voor alle voorstellingen moet men vooraf reserveren. De toegangsprijzen van de voorstellingen variëren.

“Je kunt in de herfstvakantie ook naar leuke workshops, zoals ‘Maak je eigen stop-motionfilm’. Bouw je eigen decor, bedenk je eigen verhaal en laat het tot leven komen met klei en lego.” De workshops zijn In Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum op dinsdag 20 oktober van 10.00 tot 11.30 uur (8-12 jaar). Toegang: 10 euro/5 euro voor bibliotheekleden en met U-pas. “Met Verhaalatelier ‘Het kartonnen kasteel’ kunnen kinderen (4-6 jaar) een nieuw fantasievoertuig maken.” Deze workshop is in Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum op dinsdag 20 oktober 13.30 tot 14.30 uur én 15.00 tot 16.00 uur en in Bibliotheek Neude op woensdag 21 oktober 13.00 tot 14.00 én 15.00 tot 16.00 uur. Toegang: 10 euro/5 euro voor bibliotheekleden en met U-pas.

Samen met Hoogt in Bieb Neude komt Cinekid on Tour nu naar de bieb. Met de films ‘Mier’ voor 9+, ‘Kort maar krachtig’ voor 8+, ‘Verhalen met een staartje’ voor 6+ en ‘Findus gaat verhuizen’ voor 4+. Er zijn in totaal 18 filmvoorstellingen. Toegang per film: 10 euro/5 euro voor bibliotheekleden en met U-pas. Aansluitend bij de films zijn er ook workshops in de Bibliotheek Neude. Informatie: bibliotheekutrecht.nl/film. Volledige programma: bibliotheekutrecht.nl/herfstvakantie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden