<p>Alexander van de Bunt in Museum Hoge Woerd. Foto: Daniella van Linden</p>

Alexander van de Bunt in Museum Hoge Woerd. Foto: Daniella van Linden

Ontmoet de archeoloog bij Museum Hoge Woerd

  Nieuwsflits

Utrecht - Vanaf vandaag, vrijdag 2 oktober, is er iedere eerste vrijdag van de maand een ervaren archeoloog aanwezig in Museum Hoge Woerd. Iedereen met een bijzondere vondst of een prangende vraag is van harte welkom om een bezoekje te brengen aan de ArcheoHotspot, om zo samen met de archeoloog bij te dragen aan de archeologische kennis binnen de regio.

In de ArcheoHotspot van Museum Hoge Woerd wordt archeologie tastbaar en bovenal toegankelijk gemaakt. Heb je een bijzonder object opgegraven in je achtertuin of een interessante scherf gevonden tijdens een wandeling? Wil je jouw vondst(en) laten fotograferen en registreren voor toekomstig onderzoek? Of zit je gewoon boordevol vragen die je graag aan een echte archeoloog zou willen stellen? Vanaf 2 oktober 2020 ben je dan iedere eerste vrijdag van de maand tussen 14:30 - 16:00 uur bij Castellum Hoge Woerd aan het juiste adres. De archeologen zullen elkaar afwisselen, maak alvast kennis met drie van hen.

De Utrechtse archeoloog Alexander van de Bunt houdt zich naast zijn werk voor het Meldpunt Archeologie van Landschap Erfgoed Utrecht ook bezig met fotografie en schrijven. Als geen ander kan Alexander van de Bunt de verhalen uit de geschiedenis van Nederland tot leven brengen. Zijn verhalen over bijzondere vondsten in de provincie Utrecht zijn o.a. te lezen op UtrechtAltijd.nl en in diverse tijdschriften. Ook bracht Van de Bunt eerder dit jaar zijn eerste boek uit: ‘Wee de overwonnenen - Germanen, Kelten en Romeinen in de Lage Landen’. Alexander van de Bunt is een van de archeologen die iedere eerste vrijdag van de maand in de ArcheoHotspot van het museum te vinden is.

Naast coördinator van Museum Hoge Woerd, is Erik Graafstal ook onderzoeker en gemeentelijk archeoloog van de gemeente Utrecht. Graafstal heeft alle opgravingen en ontwikkelingen op de Hoge Woerd sinds 1973 van dichtbij beleefd en stond aan de basis van het concept van het Castellum. Ook Erik is een verfijnde verhalenverteller, wat onder andere blijkt uit zijn nieuwste museumgids ‘Parels van de Limes’, waarin het unieke verhaal van Castellum Hoge Woerd wordt verteld. Erik Graafstal kan vanwege zijn uitgebreide kennis van het gebied bij een dergelijke activiteit niet ontbreken en neemt daarom ook afwisselend plaats in de ArcheoHotspot.

Voormalig basisschooldirecteur Henk Rebel werkt tegenwoordig wekelijks als amateurarcheoloog in het Provinciaal Archeologisch Depot in Utrecht. Daar leidt hij een groep vrijwilligers bij een wetenschappelijk onderzoek naar het Romeinse aardewerk uit het Kromme Rijngebied. Ook is Rebel een van oprichters van de ArcheoHotspot in Utrecht. Tenslotte is hij de voorzitter van de AWN-afdeling Utrecht, de vereniging van vrijwilligers in de archeologie. Henk Rebel is een goede bekende van het museum en voegt zich zodoende ook bij het rijtje archeologen dat maandelijks aanwezig is in de ArcheoHotspot van Museum Hoge Woerd.

Het museum is gratis toegankelijk, maar reserveren is vanwege corona verplicht. Kijk voor de actuele openingstijden op www.museumhogewoerd.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden