<p>De Utrechtse cabareti&egrave;re Janneke Jager speelt zondag 20 september haar nieuwe show &#39;Fantoomgeluk&#39;. Foto: PR</p>

De Utrechtse cabaretière Janneke Jager speelt zondag 20 september haar nieuwe show 'Fantoomgeluk'. Foto: PR

(Foto: )

Cabaretière Janneke Jager speelt nieuwe show

  Nieuwsflits

Utrecht - De Utrechtse cabaretière Janneke Jager speelt zondag 20 september om 15.00 uur haar tweede muzikale cabaretvoorstelling ‘Fantoomgeluk’ in BUNK Hotel Utrecht. In deze opvolger van ‘Femme Façade’ gaat Janneke terug in de tijd: ‘een fout-nostalgische cabarettrip met een jaren 80-sausje’.

Wanneer Janneke op zolder struikelt over een vergeten tas met oude cassettebandjes, wordt ze terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar tienerkamertje, te dromen over ‘later’. Een paar dingen worden haar al snel volkomen duidelijk. Eén: dat vroeger niet alles beter was – zoals haar erbarmelijke muzieksmaak én haar dubieuze kapsels. Twee: dat de meest belabberde songteksten als een virus op je harde schijf blijven zitten. En drie: dat alles anders is uitgepakt dan ze eind jaren 80 hoopte én kon vermoeden. Maar is dat erg? En kan het nog anders? 

Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als…? Ook in deze voorstelling wordt Janneke op het podium bijgestaan door haar twee muzikanten, Bas Bons en Timo Menkveld. Dit keer is de regie in handen van Titus Tiel Groenestege. Janneke’s wieg stond in het noorden van Groningen. Inmiddels timmert ze alweer zo’n tien jaar aan de weg in cabaretland, vanuit haar thuisstad Utrecht. Hier begon het met de Publieksprijs van het Utrechts Cabaretfestival, waarna de kwartfinale van het Leids Cabaretfestival volgde. Reserveren kan via info@jannekejager.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden