Gevarieerde Alles Kids in de Bibliotheek

Gevarieerde Alles Kids in de Bibliotheek

  Cultuur

UTRECHT - Tijdens de Culturele Zondag Alles Kids organiseert de bibliotheek een gevarieerd programma. Op zondag 20 oktober van 10.00 – 17.00 in de Centrale Bibliotheek en de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum.

Deze dag gaan kinderen van 0 tot 12 (en hun ouders!) alles met andere ogen zien. Kinderen kunnen knutselen door een toverbril, leren de wolf uit de bekende sprookjes op een verrassende manier kennen, veranderen inktvlekken in monsters?en ontdekken nieuwe toepassingen van verpakkingsmateriaal. Tijdens het kidscollege kijken ze met andere ogen naar zichzelf én naar de toekomst! Een dag vol wonderlijke wendingen!

Dreumesconcert, magische bril en de boze wolf

Kinderen tot 2 jaar en hun ouders kunnen naar het Duurzaam Dreumes Doe Concert. Ze gaan luisteren naar muziek en ontdekken wat je allemaal met verpakkingsmateriaal kunt doen. Kinderen van 3-6 jaar kunnen luisteren naar een verhaal en daarna knutselen met een magische toverbril op. En kinderen vanaf 5 jaar kunnen meespelen met de grote boze wolf.

Belangrijke-dingen-doosjes en experimenten

In het Lab maken kinderen van 8-12 jaar hun eigen belangrijke-dingen-doosje met de lasersnijder, versierd met de 3D-pen. In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is de mini-expositie van Quentin Blake en de Vrijstaat biedt de workshop BEEST: dieren-en-mode voor 8-12 jaar. In de Centrale Bibliotheek leert kunstenaar Maarten Bel je in het Kidscollege anders kijken naar de wereld. Ook zijn daar diverse workshops en experimenten samen met het Universiteitsmuseum.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en aanvangstijden op
www.bibliotheekutrecht.nl/alleskids

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden