Herfstvakantie in Museum Speelklok

  Cultuur

UTRECHT - Bezoek deze herfstvakantie, 19 tot en met 27 oktober, Museum Speelklok en beleef dagelijks om 14.00 uur de muzikale familievoorsteling 'Museumvlieg'. Een voorstelling voor jong en oud waarin de mannen van theatergroep Dender onder begeleiding van live muziek en cartoongeluiden de strijd aangaan met een stel harige insecten. Voor iedereen met fantasie en ijzersterke zenuwen!

Tussen de eeuwenoude museumstukken, ordners, bureaustoelen en ratelende printers van Museum Speelklok stuiten twee museummedewerkers op onverwacht bezoek. Een paar glimmende oogjes loeren uit een propje papier, harige pootjes rennen over het bureau. De mannen gaan de strijd aan met hun grimmige visite, maar raken hun zelfbeheersing en stropdassen volledig kwijt. Spelend, vliegend en vallend neemt Dender je mee in hun ter plekke getekend universum. Kom kijken naar deze krachtmeting tussen mens en beest, met live muziek van de instrumenten uit het museum en live cartoongeluiden.

Theatergroep Dender maakt fysiek cartoontheater waarin de verwondering over het leven tot aanstekelijk absurdisme leidt.

Praktische informatie 

- 19 t/m 27 oktober
- Dagelijks om 14.00 uur
- Toeslag op entreeprijs: €4,50
- Duur: 40 minuten
- Adviesleeftijd: 4+
- Kaartverkoop via de website

Knutsel en versier je eigen muziekdoosje

Ook in de eerste week van de herfstvakantie, 12 t/m 18 oktober, is er genoeg te doen voor de kinderen. Dan krijgen zij namelijk de kans om hun eigen muziekdoosje te knutselen en versieren. Hoe het werkt? Wanneer kinderen meedoen aan de activiteit, krijgen ze in het museum een speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Het enige wat mist is een mooi versierd doosje. Het museum geeft daarom naast het muziekdoosje een bouwpakket om jouw eigen muziekdoosje af te maken!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden