Muziekproeverijen weer van start

  Cultuur

Een gloednieuwe serie Muziekproeverijen start dit seizoen op maandag 7 oktober van 10.30 tot 12.00 uur in ZIMIHC theater Zuilen.

UTRECHT - De bezoeker wordt uitgenodigd te luisteren én mee te zingen tijdens deze muzikale preview van het Nederlands Kamerkoor. De Muziekproeverij staat in het teken van het aankomend concert van het Nederlands Kamerkoor in TivoliVredenburg. Op 7 oktober is dat O Sacrum Convivium. Toegang tot de Muziekproeverij is gratis.

O Sacrum Convivium gaat over dat teken van boven, over het moment dat we ons niet tot een god wenden, maar die god tot ons komt. Of niet. De tekst is door o.a. Olivier Messiaen, Palestrina en Tomás Luis de Victoria op muziek gezet. Vier zangers van het Nederlands Kamerkoor zingen een aantal elementen uit dit concert. Daarna zingt het publiek samen met de zangers nog een stuk.
Uiteraard is er alle ruimte om vragen aan de zangers te stellen en de muziek te bespreken.

Waar en wanneer

Maandag 7 oktober, 10.30 – 12.00 uur.
ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL, Utrecht
www.zimihc.nl/agenda/muziekproeverij

Toegang en aanmelden

Toegang is gratis, wel graag van tevoren even aanmelden via de website.

Utrecht Zingt

ZIMIHC en het Nederlands Kamerkoor organiseren de Muziekproeverijen in het kader van Utrecht Zingt: een programma dat samen zingen in Utrecht stimuleert en ondersteunt. De Muziekproeverij is een gratis miniconcert van het Nederlands Kamerkoor dat op een later tijdstip te bezoeken is in TivoliVredenburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden