Loki bij Karibu Cafe tijdens de wintereditie van Koekoek 030 Festival
Loki bij Karibu Cafe tijdens de wintereditie van Koekoek 030 Festival

Muzikaal de herfst door tijdens Koekoek 030 Festival

  Cultuur

Vanaf 5 oktober gaat de tweede editie van Koekoek 030 Festival van start.

UTRECHT - Tijdens dit festival kan je drie maanden lang iedere zaterdag en zondag op een andere unieke locatie genieten van talentvolle artiesten uit de Utrechtse muziek, kunst- en designwereld.

Het eerste evenement vindt plaats in Brouwerij Oproer, een brouwerij en restaurant met aandacht voor mens, milieu, dier en bier. De middag wordt feestelijk geopend met muziek van Baban Kirkuki & Monir Goran. Tevens is deze dag ook de opening van de expositie van Katja Fred. Fred's persoonlijke werk is grotendeels gebaseerd op filosofische theorieën en ze houdt ervan haar kunsten en talenten te verdiepen in sociale en milieugerelateerde onderwerpen.

Zesentwintig van de meest opvallende plekken in Utrecht openen hun deuren tijdens Koekoek 030 Festival. Elke zaterdag en zondag in oktober, november en december verrast Koekoek de bezoekers door hen mee te voeren door de stad naar bijzondere plekjes in alle uithoeken van Utrecht. Locaties van verschillende ondernemers, waar je misschien niet snel een optreden zal verwachten, zullen tijdens Koekoek 030 Festival omgetoverd worden tot een pop-up podium voor muzikale acts. Tevens zullen er gast exposities zijn van jonge talentvolle Utrechtse kunstenaars en/of designers.

Andere locaties die dit jaar aan bod komen zijn: Muziekpodium Azotod, Rose&Vanilla, Max Guitar, Karibu Café, de Moestuin, ZIMIHC, Centraal Museum, Bunk Hotels, Restaurant Op Zuid, Fort Lunet IV, Landhuis In De Stad, Brewpub De Kromme Haring, Ping Pong Club, Venster, Het Huis Van Betekenis, Anafora, Café de Stad, Kookkunst & Koffie, Hofman Café, Dig-it! Records, Het Hof van Cartesius en Molen de Ster,

Koekoek 030 is onderdeel van Stichting Vreemde Vogels. Deze stichting heeft als doel podia te creëren voor muzikanten en kunstenaars in verschillende steden. De stichting doet dit o.a. met de Songbirds 078 in Dordrecht, Storks Instores in Den Haag en Duifies 020 Festival in Amsterdam.

Meer berichten