Culturele Zondag Alles Kids zet Utrecht op z'n kop

  Cultuur

Op zondag 20 oktober kunnen alle kinderen van Utrecht en ver daarbuiten tijdens Culturele Zondag Alles Kids weer een dag lang op pad met hun (groot)ouders, familieleden en andere begeleiders langs meer dan honderd culturele activiteiten.

UTRECHT - Thema van deze derde editie is 'spelen met perspectief' waar de vele deelnemende organisaties hun eigen invulling aan geven. Stap in de wondere wereld van Alles Kids en laat je verbazen en verrassen.

Omgedraaide rollen

Hoe voelt het om liggend naar een schilderij te kijken? Tijdens Alles Kids kan én mag het in Museum Catharijneconvent! In Bibliotheek Utrecht leer je door het kidscollege van Maarten Bel (bekend van School TV) met heel andere ogen kijken naar jezelf en naar de wereld. Wat voor kick geeft het om op het podium van EKKO te staan? Zanger Niek Nellen van de Nederlandse rockband Afterpartees leert kinderen de kneepjes van het vak met een workshop en een speciaal concert. Of grijp in Hoog Catharijne je kans om op een echte filmset te staan en de hoofdrol te spelen in een reclamespot.

Kids-take-over

Tijdens Alles Kids is er ook aandacht voor het perspectief van kinderen zelf. Hoe zien zij de wereld en de toekomst? Wat vinden ze van hun eigen leefomgeving? De mening van kinderen telt mee! Vanuit gesprekken met 8 tot 12-jarigen uit Leidsche Rijn is een speciaal programma in Metaal Kathedraal ontstaan waarbij de rechten van kinderen centraal staan. Theatermaker Lotte van den Berg laat kinderen en hun ouders met elkaar in gesprek gaan over de toekomst, in de inspiratiehoek van UNICEF worden kinderen op een interactieve manier aan het denken gezet en in de talkshow Zomaargasten van Oscar Kocken en Patrick Nederkoorn komen alleen kinderen aan het woord.

Afterpartees

Met meer dan honderd programmaonderdelen is er voor ieder wat wils, voor de allerjongsten en oudere kinderen, overal in de stad! Van het XXL-Twisterveld op het Vredenburgplein tot de minimarkt met kraampjes op kinderformaat op het Domplein en van voorstellingen en workshops in De Winkel van Sinkel tot ontmoetingen met Romeinen in Museum Hoge Woerd. Of ga tekenen-met-licht in een atelier in het voormalige Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat of kom films kijken in een filmcafé op een oud rangeerterrein in Zuilen. Culturele Zondag Alles Kids is all over Utrecht.

Volledig programma vanaf 23 september online via www.culturelezondagen.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden