Opening tentoonstelling Carien Vugts

  Cultuur

Op zaterdag 14 september om 16:00 uur vindt in Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst in Utrecht, de opening plaats van de nieuwe tentoonstelling van Carien Vugts.

UTRECHT - Carien won vorig jaar de Kunstliefdeprijs waarvan deze tentoonstelling een onderdeel is.

Het werk van Carien Vugts en Lisa Couwenbergh kent, ondanks dat zij beiden een sterk eigen beeld idioom hebben, ook een aantal overeenkomsten.
Hun werk begeeft zich vaak tussen het 2- en het 3-dimensionale en soms ook grijpen beide dimensies in elkaar. Daarnaast spelen aan de natuur ontleende vormen een rol maar er is ook een voorkeur voor gecultiveerde vormen. Het werk van beide kunstenaars heeft een vervreemdende ondertoon. Tenslotte verbeelden zij allebei de schemering, wanneer alles niet meer helemaal duidelijk is en gevoelens van surrealisme en lichte melancholie, overheersen.
In deze tentoonstelling zullen hun werken op een subtiele manier elkaar vinden en samen een nieuw tijdstip op de dag creëren.

Carien Vugts won vorig jaar de Kunstliefdeprijs waarvan deze tentoonstelling een onderdeel is. Zij nodigde Lisa Couwenbergh uit om samen het concept voor de tentoonstelling te realiseren.

Opening: Zaterdag 14 september 16.00 uur

Tijdens het Uitfeest op 15 september is er werk van Carien Vugts te zien in een van de zeecontainers op het Domplein, bij Art Utrecht. Carien maakt hiervoor een nieuw werk in-situ. Dus kom vooral een kijkje nemen!

Podiumavond: Donderdag 26 september 20.00 uur in het kader van de tentoonstelling.

Openingstijden Kunstliefde: woensdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur

www.kunstliefde.nl

www.instagram.com/kunstliefde

www.facebook.com/kunstliefde

Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, Nobelstraat 12A Utrecht |www.kunstliefde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden