Mitchell, één van de Utrechtse kinderen die is gevolgd. Foto: Rob Hornstra.
Mitchell, één van de Utrechtse kinderen die is gevolgd. Foto: Rob Hornstra.

Utrechtse jeugd gevolgd door documentairemaker Michiel van Erp

  Cultuur

Michiel van Erp volgt aan aantal Utrechtse kinderen van 2010 tot en met 2018, het jaar dat ze 18 werden. Welke gebeurtenissen in hun leven maken hen tot de persoon die ze zijn geworden?

UTRECHT - De documentaire De wereld aan je voeten speelt zich af op een cruciaal moment in ieders leven. Op je achttiende zwaai je je jeugd gedag; een nieuw leven tegemoet. 

3Doc: De wereld aan je voeten toont de reflecties van zeven Utrechtse kinderen op de meest belangrijke momenten van hun jeugd. Hoe is het om op te groeien zonder vader, of juist dag in dag uit met hem te werken? Valt het leven op kamers mee of tegen? Voelt de liefde voor eeuwig of denk je nog vrij over relaties? En hoe zie je je toekomst als werkende?

Terugkijkend op levensbepalende gebeurtenissen maken de hoofdpersonen de balans op. 3Doc: De wereld aan je voeten is een uniek document van herkenbare, maar ook enorm verschillende huiselijke situaties, met de stad Utrecht als gemeenschappelijke deler.

Regie: Michiel van Erp. Geproduceerd door De Familie Film & TV, in coproductie met VPRO. Tot stand gekomen met steun van NPO fonds, CoBO, RTV Utrecht en Fentener van Vlissingen Fonds.

Uitzending: Dinsdag 8 oktober om 20.25 uur op NPO 3.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden