Het Zwaluwkoor strijkt neer in Utrecht en zoekt leden

  Cultuur

UTRECHT - Vanaf 23 september is Utrecht een bijzonder koor rijker. Het gloednieuwe Zwaluwkoor Utrecht brengt Utrechters, (oud-)vluchtelingen en expats samen om te zingen, plezier te hebben en elkaar te leren kennen. Iedereen is welkom: oude en nieuwe Utrechters; man, vrouw of kind; geoefend zanger of niet. Het lidmaatschap is gratis. 

Het koor oefent op maandagavond van 19.00-21.00 uur. Dirigente is Luciana Cueto. Wil je meedoen of gewoon eens kijken of het iets is voor jou? Kom dan langs op maandag 23 september om 19.00 op de zolder van Plan Einstein, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht. 

Het Zwaluwkoor komt naar Utrecht …

Het Zwaluwkoor Utrecht wordt opgezet vanwege het grote succes van het Zwaluwkoor Amsterdam. Dit koor voor Amsterdammers, vluchtelingen en expats ging van start in april 2017. Op dit moment bestaat het koor uit meer dan 30 mannen, vrouwen en kinderen van 14 nationaliteiten. Zij geloven dat samen zingen de beste manier is om nieuwe vrienden te maken en elkaar te leren kennen. Want muziek kan emoties uiten als woorden tekortschieten. En wie liedjes deelt, deelt cultuur.

Zangers uit alle werelddelen

Wat het koor kan betekenen, vertelt een Amsterdams lid van het eerste uur. "De zangers komen uit alle werelddelen en brengen allemaal hun eigen verhaal mee. We spreken Engels, maar praten soms ook met handen en voeten. We zingen liederen uit alle windstreken over vrede, natuur, liefde of gein. En soms treden we ook op, bijvoorbeeld op Bevrijdingsdag of bij een straatfeest. Iedereen is welkom, maar we oefenen wel op onze klank en samenzang. Want dirigente Luciana wil ook kwaliteit."

Stichting Philomela 

Het Zwaluwkoor is een initiatief van Stichting Philomela. Zwaluwkoor Utrecht is mogelijk gemaakt door Stichting Welkom in Utrecht, AZC Utrecht, Het Papoholfonds en de Ridderlijke Duitsche Orde, Balije van Utrecht.

Meer berichten