Het barst in Utrecht van het talent.
Het barst in Utrecht van het talent. (Foto: Freedom City)

Freedom City koppelt Hip-Hop en Digital

  Cultuur

Wat heeft computercode en dans met elkaar gemeen? Het zijn allebei vormen van beweging en ritme: de een voor de mens en de ander voor de machine!

UTRECHT - Op 13, 14 en 15 september nemen urban dansers en digitale kunstenaars de Neude over. Op een indrukwekkende stage met een zeven meter breed LEDscherm nemen dansers en digitale kunstenaars het tegen elkaar op. Dansers en creative coders uit heel Europa worden uitgenodigd door Freedom City en Creative Coding Utrecht om hun virtuoze dans en visuals te tonen. In de battles staan creativiteit en improvisatie voorop.

Bloeiend

Utrecht heeft een bloeiende urban danscultuur. Veel jongeren en jongvolwassenen vinden in de urban dansstijlen een dynamische kunstvorm waarin zij hun gevoel en emoties kunnen uiten. Utrecht barst van het talent en laat dit zien tijdens het grootse jaarlijks terugkerend internationaal dansfestival genaamd Freedom City. Een evenement, geïnitieerd door 2 Urban georiënteerde stichtingen genaamd: Stichting Freedom & The Illusionary Rockaz Company. Dansers uit binnen- en buitenland tonen de diversiteit van de urban danscultuur. Ondertussen nemen de programmeurs het tegen elkaar op om binnen 20 minuten de meest indrukwekkende virtuele werelden te bouwen. De dag wordt afgesloten met een spetterende live act van Panda Zooicide waar dans en code samenkomen tot een ritmisch geheel.

Wat kan jij verwachten?

De tweede editie van Freedom City zal op 13, 14 en 15 september, tijdens het Uitfeest, op verschillende locaties in de binnenstad van Utrecht plaatsvinden. Op het vernieuwde Jaarbeursplein, de Neude en Utrechts grootste poppodium - TivoliVredenburg - vinden er deze drie dagen danscompetities, straatbattles, masterclasses, feesten en lezingen plaats. Lokaal talent zoals danscollectief NEVA en dansers van de Dansopleiding Utrecht zijn te zien tijdens optredens. Ook komen er professionele dansers van over de hele wereld overgevlogen om als docenten en juryleden op te treden.

Sponsors

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: Culturele Zondagen, Het Fonds Cultuurparticipatie Gemeente Utrecht, Het VSB Fonds, Het KF Hein Fonds, Elisa Mathilda Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Unchain the Tigers, Janivo Stichting & Fentener van Vlissingen Fonds.

culturelezondagen.nl

 

Meer berichten