Kinepolis Jaarbeurs Utrecht lanceert dit najaar ScreenX en MX4D

  Cultuur

UTRECHT - Kinepolis Jaarbeurs Utrecht lanceert dit najaar ScreenX en MX4D Kinepolis Jaarbeurs Utrecht investeert volop in technologie en is vanaf 10 oktober niet alleen de grootste bioscoop van de provincie, maar ook de cinema met het breedste aanbod in filmverrijkende ervaringen. Na de reguliere laserprojectie, overtreffende Laser ULTRA-projectie en RealD 3D is het dit jaar tijd voor nóg een extra dimensie met MX4D en verbreding van je blik met het indrukwekkende ScreenX. Dat betekent dus écht voor ieder wat wils en een filmbeleving van het hoogste niveau.

Dit najaar transformeren de naast elkaar gelegen zaal 5 en 6 van Kinepolis Jaarbeurs Utrecht tot de technology hub van de bioscoop. Hier beleef je dit najaar al blockbusters van wereldklasse in respectievelijk ScreenX en MX4D. 

Eerste ScreenX-zaal van Nederland

De eerste ScreenX-zaal van Nederland wordt geopend op 10 oktober aanstaande en belooft een meeslepende, panoramische, 270 graden kijkervaring die je het gevoel geeft dat je midden in de film zit. Doordat de beelden worden uitgebreid naar de zijmuren van het theater, beleef je de grootste Hollywood-films nog intenser en wordt je letterlijk het stralende middelpunt van de film. Onder andere Spider-Man: Far From Home, Pokémon, Alita: Battle Angel en Captain Marvel waren in het buitenland al op dit afwijkende formaat te zien.

MX4D: Een 4D-ervaring die nog natuurlijker voelt

Vanaf 10 oktober is Kinepolis Jaarbeurs Utrecht ook een MX4D-zaal rijker. Als eerste Kinepolis-vestiging van Nederland en eerste bioscoop in de provincie Utrecht, intensiveert de bioscoop aan de Jaarbeursboulevard de filmervaring met een vierde dimensie. Met bewegende stoelen, weersimulaties en geureffecten worden de zintuigen maximaal geprikkeld.

De bezoeker zal vooral verrast worden door de natuurlijke bewegingen van de comfortabele stoel in combinatie met het beeld, mogelijk gemaakt door de uniek MX4D technologie van MediaMation. De bewegingen voelen heel soepel en natuurlijk door de gebruikte pneumatic air-technologie, die hoofdzakelijk door luchtdruk wordt gedreven en een lager voltage gebruikt. 

Jij bent de ster

Beide technologieën dragen eraan bij dat de bioscoopbezoeker nog meer het gevoel heeft midden in de film te zitten. Met de actie-, sci-fi, horror- en familiefilms die in beide formats vertoond zullen worden, geeft Kinepolis gehoor aan de diverse wensen en voorkeuren van bezoekers in de regio. 

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden