Foto: Slot Zuylen

Slot Zuylen wordt plek van plezier tijdens Open Monumentendag

  Cultuur

Op zaterdag 14 september is het weer Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is 'Plekken van plezier'. Voor jong en oud worden daarom diverse leuke activiteiten georganiseerd bij Slot Zuylen.

UTRECHT - Een bezoek aan het Slot, een van de oudste kastelen aan de Vecht, mag deze dag dus zeker niet in uw programma ontbreken!

Touwknopen, muziek en spelletjes

Tijdens de Open Monumentendag verandert ook Slot Zuylen in een plek van plezier. In de tuin organiseert Scoutinggroep Zeeverkenners Johannes de Doper diverse activiteiten. Zo kunnen kinderen leren touwknopen en houtbewerken, en worden op het voorplein Oudhollandse spelletjes gespeeld. Gedurende de dag zullen eveneens verschillende verrassings-acts te zien zijn in de tuin.

Daarnaast zullen muzikanten Luuk van Rosmalen en Imre de Graaf de bezoekers van de Open Monumentendag tweemaal verblijden met een muzikaal optreden. De multi-instrumentalisten spelen zowel samen als onafhankelijk van elkaar in verschillende muziekstijlen.

Rondleidingen

Op Open Monumentendag kan Slot Zuylen van 11.00 tot 17.00 uur gratis bezocht worden. Tijdens de dag zijn er extra veel rondleidingen. Ieder half uur (van 11.30 - 16.00 uur) start de themarondleiding 'Cold Case Slot Zuylen' door het slot. Dit is het laatste weekend dat 'Cold Case Slot Zuylen' bezocht kan worden. Daarnaast zullen er ook rondleidingen worden gegeven door de historische kasteeltuin.

Fietsboot over de vecht

Het bezoeken van monumenten in de omgeving wordt dit jaar nog makkelijker dankzij de Fietsboot over de Vecht. 
Bezoekers met en zonder fiets mogen meevaren. In Oud-Zuilen kunt u naast Slot Zuylen ook de Slotkapel, het Molencomplex Oud Zuilen en de historische begraafplaats bezoeken.

Open Monumentendag

Op zaterdag 14 september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk. Op deze dag zijn in de gemeente Stichtse Vecht meer dan 25 monumenten opengesteld. Het landelijk thema van de Open Monumentendagen dit jaar is 'Plekken van Plezier'.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden