Open Monumentendag op Kasteel Amerongen: een plek van plezier!

  Cultuur

Kasteel Amerongen doet mee met de jaarlijkse Open Monumentendag 'Plekken van Plezier' op zaterdag 14 september (11.00 - 17.00 uur) en zondag 15 september 2019 (12.00 - 17.00 uur).

REGIO - Er zijn kinderactiviteiten, muziek en u kunt mee doen met de 'Groene Open Monumentendag'. Entreeprijzen voor het kasteel zijn dit weekend gereduceerd: Volwassenen € 5,-, museumkaart en kinderen gratis. De kasteeltuin is gratis toegankelijk

Bezoek het Kasteel: Deftige Dieren

Het is elke dag dierendag op Kasteel Amerongen! Want in de nieuwe thematentoonstelling 'Deftige Dieren' staan de honden, paarden, poezen en alle andere dieren die ooit op het kasteel woonden centraal. In dit weekend zijn er geen rondleidingen, maar u kunt zelf door het kasteel ronddwalen. Op elke kamer zijn er zaalgidsen aanwezig die u het verhaal over de Deftige Dieren kunnen vertellen.

Gratis kinderprogramma Deftige Dieren: exclusieve rondleiding en knutselen (6 t/m 12 jaar)

Wil jij ook alles over de Deftige Dieren op Kasteel Amerongen weten? Kom dan naar het kinderprogramma Deftige Dieren op zaterdag 14 september om 12.00 uur of 15.00 uur. Het programma start met een leuke en leerzame rondleiding door het Huys en de tuin door de conservator van Kasteel Amerongen. Na afloop gaan we in de Oranjerie een dier maken van klei. Deze mag je naderhand mee naar huis nemen.

Muziek in het zomerpaviljoen

Het ensemble Friends in Music spelen op zaterdag 14 september om 12.00 uur Dixtuor van Theodore Dubois (1837 – 1924). Dit mooie romantisch stuk wordt door vijf strijkers en vijf blazers gespeeld. Gratis toegang.

Koffieconcert Maria Pedano op de galerij

Concert van Maria en Anuschka Pedano op zondagochtend om 11.00 uur. De 17-jarige, prijswinnende Maria Pedano speelt hobo en zingt Franse chansons. Haar zus Anuschka speelt altviool. Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Vleermuizen spotten

Ga mee op vleermuis-excursie op zondagavond 15 september 2019 in de tuin van Kasteel Amerongen. Na zonsondergang komen de vleermuizen uit hun verblijfplaatsen en gaan ze op jacht naar insecten. Tijdens de excursie wordt een vleermuisdetector meegenomen, waarmee de vleermuisgeluiden hoorbaar worden. Aan de hand van specifieke geluiden en jachtgedrag, kunnen de verschillende soorten op naam worden gebracht. Middels 'spotlighting' gaan we daarnaast proberen jagende watervleermuizen in het vizier te krijgen.
Tickets zijn alleen verkrijgbaar online via de website van Kasteel Amerongen.

Groene Open Monumentendag

Kasteel Amerongen doet eveneens mee met de Groene Open Monumentendag. De tuin is zaterdag én zondag gratis te bezichtigen. Zaterdag 11.00 – 17.00 uur en zondag van 12.00 - 17.00 uur. De Nederlandse Tuinenstichting, die behoud van het groene erfgoed als kerntaak beschouwt, heeft een aantal monumentale tuinen en parken bereid gevonden om op Open Monumentendag haar poorten gratis open te zetten voor een groot publiek. Wees welkom, laat u verrassen en vooral: heb veel plezier!

Meer berichten