Utrechtse muziekliefhebber begint online platform over de wereld achter muziek

  Cultuur

UTRECHT - Muziek heeft de kracht emoties los te maken. Het is de reden dat het een grote rol speelt in je dagelijks leven. Dit gebeurt bewust, als je naar je favoriete artiest luistert, maar ook onbewust, als je naar een serie kijkt of een pretpark bezoekt. Achter dat wat je hoort zit een hele wereld. Utrechtse muziekliefhebber Frank Jansen lanceerde vrijdag het nieuwe online platform Muziekgeheimen, waarop je verhalen vindt over de totstandkoming van muziek en interviews met de bevlogen makers.

Zo spreekt Muziekgeheimen de stem achter de happy hardcore-hit Rainbow in the sky en vertelt componist Ramon Covalo waarom hij muziek mocht maken voor het bestverkochte televisieformat aller tijden. Het kopstuk van de lancering is een uitgebreid interview met componist en producer Ruud Mulder, waarin hij terugblikt op zijn carrière als muziekproducer voor onder andere John de Mol.

Initiatiefnemer Frank Jansen gelooft dat een kijkje achter de schermen van muziek verschil kan maken in je beleving. "Door kennis te maken met de wereld achter muziek en verhalen te horen van de makers, ga je met andere oren luisteren." Muziekgeheimen is genre-overstijgend, alle mogelijke muziekgenres komen aan bod. "Het gaat om de universele passie voor muziek."

Verhalen om te delen

Al sinds zijn jonge jaren heeft Frank een liefde voor muziek. In zijn tienerjaren werd hij nieuwsgierig naar de wereld erachter en begon hij contact te leggen met componisten en producers die hij bewonderde. "Wat me meteen opviel was dat zij met veel bevlogenheid over hun werk spraken. Door de jaren heen hoorde ik allerlei leuke, bijzondere, mooie en sterke verhalen." Jansen hield contact met de makers en realiseerde zich steeds meer hoe zonde het is dat hij de verhalen met niemand deelde. "Dat bracht mij op het idee voor Muziekgeheimen."

Meer berichten