Foto: © kurt van der elst | kvde.be

Zwarte komedie over maatschappelijke moraal

  Cultuur

De zwarte komedie 'Bagaar' is op 11 juni in Stadsschouwburg Utrecht te zien.

UTRECHT - Toneelhuis-regisseur Guy Cassiers werkt voor het eerst samen met spelerscollectief Lazarus bij het maken van de zwarte komedie 'Bagaar'. Dit toneelstuk, gebaseerd op de film 'Coup de Torchon' van cineast Bertrand Tavenier uit 1981, laat de menselijke psyche zien en vermengt bijtende maatschappijkritiek met zwarte humor. Op 11 juni in de Stadsschouwburg Utrecht te zien, aanvang 20.00 uur.

Op een eiland zijn 'vluchters' gestrand, de grenzen zijn al jaren dicht. Hulpverleners en militairen proberen de boel draaiende te houden. De samenleving zakt weg in morele lamlendigheid.

De chef van het eiland, Lucien Cordier, is een zwakkeling die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige bedenking begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt. Gaandeweg ontpopt het zachtgekookt ei zich tot een koelbloedige moordmachine.

Het toneelstuk toont sterke psychologische portretten en verschillende machtsmechanismen. Het laat de maatschappij zien die verzonken is geraakt in corruptie, gebrek aan rechtvaardigheid en menselijk leed.

Informatie en kaartverkoop

Voor meer informatie en kaartverkoop: 030-2302023 | www.ssbu.nl.

Meer berichten