Cindy Bakker toont sculpturen en schilderwerken in Moira

  Cultuur

UTRECHT - Cindy Bakker toont sculpturen en schilderwerken in haar tentoonstelling Put it to work in Moira.

Cindy Bakker (NL, 1989) studeerde in 2018 af aan de masteropleiding van AKV/St. Joost met o.a. een enorm losstaand paneel met daarop een intrigerend patroon met rood-wit geschilderde strepen. Het abstracte schilderwerk leek hiermee te refereren naar wegborden met een signalerende functie. Vijf monitoren vertoonden diverse beelden van een buitenlocatie met opwaaiend plastic met daarachter monochroom gekleurde stukken wand.

Cindy laat zich duidelijk inspireren door de beeldtaal uit de publieke ruimte. Deze is gevuld met bonte kleurvlakken en objecten die vanwege een bepaald doel zo ontworpen zijn. Door deze elementen functieloos, buiten hun originele context tentoon te stellen, onderzoekt zij wat er van deze taal overblijft. In Moira toont Cindy kleurrijke sculpturen en schilderwerken waarvoor de stad Utrecht en haar alledaagse openbare objecten het uitgangspunt waren.

Binnen de expositie wordt op 22 juni de vijfde editie van Praatgroep de Stoep, een initiatief van beeldend kunstenaar Eva Schalkwijk, georganiseerd. Tijdens dit gesprek staat de stoep als belangrijk onderdeel van ons dagelijkse leven, centraal. Het is het voetpad waarover wij lopen, waarop wij interessante dingen tegenkomen en ervaren. Eenieder is welkom om zijn visie op de stoep middels verhalen en/of beelden te delen.

www.cindybakker.nl

Informatie

Moira Expositieruimte
Wolvenstraat 10
3512 CH Utrecht
expo@moira-utrecht.nl
www.moira-utrecht.nl
Instagram: moira.art

Expositieruimte open tijdens exposities:
vr.- zo. 13 - 18 uur
gratis entree

Meer berichten