ZIMIHC theater Stefanus presenteert De Cultuurproeverij

  Cultuur

De hele zomer lang kun je in Utrecht naar verschillende foodtruckfestivals, maar een festival dat streetfood met kunst combineert? Daarvan is er maar één: de Cultuurproeverij op 16 juni.

UTRECHT - Op 16 juni is de derde editie van dit gratis festival voor Utrechtse smulpapen. Kom langs en laat je meevoeren in een wereld vol smaken. Je komt ogen, oren en tijd tekort.

Tijdens de Cultuurproeverij geniet je van de lekkerste gerechten van over de hele wereld. In totaal zijn er zo'n dertig kramen waar je eten en drinken kunt kopen, nog gewoon voor 'street' prijzen.Vers schaafijs, een biertje van Van de Streek, Indiase curry, Marokkaanse couscous of toch een Colombiaanse arepa; kiezen wordt nog lastig!
Naast heerlijk eten draait de Cultuurproeverij ook om kunst. Je kunt maskers maken, een henna tattoo laten zetten, kijken naar verschillende voorstellingen van Stut theater en nog veel meer! Een greep uit het programma:

Swingen in de silent disco

Je hoeft niet tot de zomer te wachten om weer je skills in de silent disco te vertonen. Ook tijdens de Cultuurproeverij kun je je heupen losgooien en meezingen met de muziek terwijl niemand je hoort.

Portretten van Mariëlle Tekent

Mariëlle is oprichter van de 50/50 store en heeft een bijzonder tekentalent! Haar zoete portretten voelen als prentenboek illustraties. Tijdens de Cultuurproeverij tekent ze ook van jou zo'n beminnelijk figuurtje.

Lieve liedjes van Eyes of Ruby

Doe je ogen dicht, haal diep adem en bekijk de wereld door 'Eyes of Ruby'. Laat je meevoeren langs de Italiaanse kust, de Nederlandse herfststormen en vergeten dromen. Mooie, pure, lieve liedjes.

HKU-presentaties

Acht derdejaars studenten Theatre Design, Musician 3.0 en Writing for Performance tonen op 16 juni 2019 hun eindwerk tijdens het interdisciplinaire project "De Cultuurproeverij" in samenwerking met STUT Theater en ZIMIHC. De studenten zijn elk gekoppeld aan een van de streetfoodkoks en zijn meegenomen in hun leven en keuken. Gebruiken uit verschillende culturen, diverse achtergronden, fascinerende gerechten en geuren en ontroerende levensverhalen waren de inspiratiebron.

Praktisch

Datum: zondag 16 juni 2019
Tijd: 15.00 uur - 20.00 uur
Toegang: gratis
Locatie: ZIMIHC theater Stefanus, Braziliëdreef 2 Utrecht
Meer informatie: www.zimihc.nl/stefanus

ZIMIHC is jarig!

Dit evenement is onderdeel van ZIMIHC's jubileum: ZIMIHC is al 30 jaar het podium voor amateurkunst in Utrecht! En dat vieren we graag met alle bewoners van Utrecht. De hele maand juni staat in het teken van het jubileum. Zo trakteren we ieder weekend op feestelijke culturele evenementen verspreid door de stad. Zoals gebruikelijk samen met kunstenaars, partners en natuurlijk de bewoners van Utrecht. Kijk voor het volledige programma op: www.zimihc.nl/30

Meer berichten