Utrechtse acts goed vertegenwoordigd op festivalpodia

  Cultuur

UTRECHT - De komende maanden zijn er veel Utrechts artiesten te vinden op festivals. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl, naar de afkomst van de geboekte acts op festivals in 2019. Enkel Amsterdam levert meer artiesten af aan de festivals.

 

Utrechtse acts die u kunt bezoeken

Utrechtse acts die de komende maanden te zien zijn op festivals, zijn onder andere NONA, Blue Grass Boogiemen, Colin Benders, Blaudzun en Rhinorino.

 

Binnen de analyse van het online warenhuis werd ook gekeken naar de meest gespeelde muziekgenres. Liefhebbers van metal zijn dit jaar het best uit op festivals. Pop- en rockmuziek staan op respectievelijk de tweede en derde plaats in het rijtje populairste muzieksoorten.

 

Festivaltickets in tien jaar meer dan 50% duurder

Wie dit jaar naar een festival gaat, had dit -vanuit financieel opzicht- beter tien jaar geleden kunnen doen. Bij veel grote festivals ging de ticketprijs in de afgelopen 10 jaar namelijk flink omhoog. Waar men voor een weekendticket voor Pinkpop in 2009 nog €140,- betaalde, is dit tarief inmiddels met 64% gestegen naar €230,-. De top 3 festivals met grootste ticketprijsstijging bestaan verder uit Graspop (56%) en Paaspop (55%).

Meer berichten