Muziekfestival Klein New Orleans terug van weggeweest: vijfde editie op 9 juni 2019

  Cultuur

UTRECHT - Muziekfestival Klein New Orleans is terug van weggeweest. Na een kleine binneneditie in dB's in 2018, betrekt het festival weer het vertrouwde festivalterrein in de Breedstraat en omgeving. Tijdens de vijfde editie van Klein New Orleans, die dit jaar zal plaatsvinden op zondag 9 juni 2019, kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met de muziek, cultuur, geschiedenis en joie de vivre van New Orleans. Toegang is gratis.

Geïnspireerd op de stad New Orleans kan jazz, blues en brass natuurlijk niet ontbreken, maar er is ook plaats voor voodoo, americana, creoolse muziek en andere aangrenzende genres. Zo zal de Utrechtse Hillsback Brassband het festival swingend openen en is de voodoo-funk brassband Vivola, uit Benin, de headliner van het festival.

Nieuw dit jaar is dat er naast muziek ook van een kunstprogramma genoten kan worden. De Spirits of Collection, onder leiding van Richard Kofi en Fana Richters, brengen het publiek in een Afrofuturistische droomwereld waarin de spirits van gestolen Afrikaanse objecten tot leven komen. Verwacht beeldende kunst, kleurrijke performances, indringende poëzie, futuristische modellen en dans, waarin deze 'spirits' hun persoonlijke verhaal vertellen.

Naast deze muziek- en kunstprogrammering zijn er verschillende foodtrucks, DJ's en andere randprogrammaonderdelen die het feest afmaken. Laissez les bon temps rouler!

Meer berichten