Kwaya in Concert!

  Cultuur

UTRECHT - Na een klassiek concert vorig jaar in de Sint-Willibrordkerk in Utrecht, laat (studenten)koor Kwaya zich dit jaar van een hele andere kant zien: onder begeleiding van een band gaan op vrijdag 28 juni in het ZIMIHC Theater Stefanus de voetjes van de vloer op hits van o.a. Justin Timberlake, Earth, Wind & Fire, en ja... zelfs Queen!

Het koorseizoen van Kwaya kwam vorig jaar juli tot een klassiek einde in de Sint-Willibrordkerk in Utrecht. Honderden aanwezigen genoten van nummers zoals Nearer My God To Thee, Light in the Hallway en Northern Lights. 'Maar volgend jaar, dan gaan we héél wat anders doen!', klonk het al gauw.

En zo geschiedde: na maanden repeteren, besloten optredens en oefenen op straat, staat het vijftig-koppige koor onder leiding van dirigenten Loes van Hapert en Sam Haug voor het grootste concert uit het vijfjarig bestaan van Kwaya. Samen met een band van Utrechtse muzikanten brengt Kwaya op vrijdag 28 juni in ZIMIHC Theater Stefanus zelf-gearrangeerde uitvoeringen van dansbare plaatjes uit de popgeschiedenis ten gehore.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Cynthia, Zoë en Butet van MISK., zij brengen guilty pleasures in een akoestisch jasje. Na het optreden van Kwaya gaan we in de foyer nog even verder met een jam-sessie! Neem vooral nog een drankje en dans/zing lekker met ons mee!

Over Kwaya Het (studenten)koor Kwaya bestaat inmiddels alweer vijf jaar en is opgericht door dirigente Loes van Hapert (27), afgestudeerd aan het conservatorium in Utrecht. Samen met mede-dirigent en pianist Sam Haug (25) richtte ze het koor op voor de Opleiding Docent Muziek. In vijf jaar tijd is Kwaya uitgegroeid tot een koor van 50 mannen en vrouwen tussen de 20 en 35 jaar. Sommige leden zijn er al vanaf het eerste uur bij en kunnen niet meer zonder.

Praktische info

Wanneer: vrijdag 28 juni 2019, 20:00 - 23:00 uur Waar: ZIMIHC Theater Stefanus, Braziliëdreef 2, Utrecht Tickets: https://www.shop.kwaya.nl/

Programma (Facebook-event) 19:30 | Inloop 20:00 | Voorprogramma: MISK. 21:00 | Kwaya + Band 22:00 | Jam-sessie 23:00 | Eind

Kaartverkoop Reguliere kaarten kosten 10 euro, voor studenten 6 euro. Verkrijgbaar via: www.kwaya.nl

Meer berichten