Foto: Slot Zuilen

Slot Zuylen geeft tijdens Pinksterweekend een kijkje in de kasten

  Cultuur

Tijdens het Pinksterweekend geeft Slot Zuylen bezoekers een uniek kijkje in de collectie.

UTRECHT - Op 8, 9 en 10 juni zijn het namelijk de Open Kasten-dagen. Op maandag 10 juni is het tevens de Dag van het Kasteel.

De kasten van Slot Zuylen zijn 363 dagen van het jaar gesloten, maar gaan voor deze speciale gelegenheid één weekend open. Ontdek alle objecten in het rariteitenkabinet en het damast in de oude linnenkast. En wat zit er eigenlijk in dat toogkastje? Bezoekers krijgen dit weekend een unieke mogelijkheid om te ontdekken wat er zich in de prachtige kasten van Slot Zuylen bevindt. Mis het niet!

Cold Case Slot Zuylen

Maak uw bezoek aan de Open Kasten-dagen en de Dag van het Kasteel helemaal compleet met de speciale themarondleiding Cold Case Slot Zuylen. Nieuw licht op een oude wapenroof. De gidsen van Slot Zuylen vertellen het volledige verhaal van de onopgeloste wapenroof van 1977. Hoe heeft de diefstal kunnen gebeuren? Wat heeft er precies plaatsgevonden? En bovenal: zullen de gestolen wapens weer worden teruggevonden? U maakt het mee bij de spannende tour op de crime scene, de plek van het misdrijf.

Het bezoek aan Slot Zuylen wordt helemaal compleet gemaakt met een bezoek aan de kasteeltuin en het museumcafé. Vers gezette koffie en de heerlijkste taarten staan hier voor u klaar.

Aanvullende informatie

Evenement: Open Kasten Dagen Datum: zaterdag 8 t/m maandag 10 juni 2019 Prijzen rondleidingen: volwassenen € 13,00, kinderen € 6,75, Museumkaart gratis. Reserveren: vooraf reserveren aanbevolen via info@slotzuylen.nl of 030-2440255. Museumcafé: geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen Toegankelijkheid: De tuin en het Museumcafé zijn toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en rollators. Honden zijn niet toegestaan op het terrein. Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.

Meer berichten