Werk van Herre Methorst uit zijn project Identity.
Werk van Herre Methorst uit zijn project Identity.

ZIMIHC viert jubileum met gratis expositie van Herre Methorst in Zuilen

  Cultuur

Van 27 mei tot en met 22 juli exposeert Herre Methorst in ZIMIHC theater Zuilen ter gelegenheid van ZIMIHC's 30-jarig jubileum.

UTRECHT - Herre begon zijn carrière als kunstenaar in de jaren '80 met een expositie bij ZIMIHC en heeft sindsdien internationale bekendheid verworven. Na dertig jaar keert zijn werk nu weer terug bij ZIMIHC!

Biënnale van Venetië

Herre Methorst is een onfhankelijk kunstenaar die zich sinds 2009 heeft toegelegd op de digitale kunst. Met zijn project "StreetViewArt", waarin hij beelden van Google Streetview omzet in kunstwerken, verwierf hij internationale bekendheid en exposeerde hij in 2013 tijdens de wereldberoemde Biennale van Venetië. In 2017 ontving hij de AXA Art Talent Award tijdens de Annual Dutch Artfair in Amsterdam.

Herre begon zijn carriere in de jaren '80 met de expositie "Inkt on paper" in ZIMIHC theater Wittevrouwen. Hij heeft lange tijd in het buitenland gewerkt en gewoond: onder meer in Afrika, het Midden Oosten en nu in de Balkan. Ook ZIMIHC heeft de afgelopen dertig jaar niet stilgezeten en heeft er twee locaties bijgekregen, waaronder ZIMIHC theater Zuilen. In de foyer van deze locatie exposeert Herre digitaal werk van zijn projecten Identity en Black Skin, geïnspireerd op traditioneel Servische klederdracht en de zwartepietendiscussie. 

30 jaar ZIMIHC

Deze expositie is onderdeel van ZIMIHC's jubileum: ZIMIHC is dit jaar 30 jaar oud! En dat vieren we graag met alle bewoners van Utrecht. De hele maand juni staat in het teken van ons jubileum. Elk weekend in juni organiseren we feestelijke evenementen verspreid over de stad Utrecht. We trakteren op optredens, blaasmuziek, festivals, workshops, theater en nog veel meer.

Praktisch

Datum: 27 mei – 22 juli 2019

Toegang: gratis

Adres: ZIMIHC theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Website: www.zimihc.nl

Meer berichten