Land of Fools and Lovers - solo Jessica Skowroneck in Galerie SANAA

  Cultuur

UTRECHT - Jessica Skowroneck heeft haar eerste solo expositie in Galerie SANAA. Deze is te zien tot en met zaterdag 15 juni. Jessica is een graduate van de HKU en won in 2014 de Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst.

De natuur en de sensualiteit die daarin leeft, de verborgen plekken in het landschap waar ontmoetingen plaats kunnen vinden, het licht dat door gesloten oogleden nog te zien is, vormen die vervagen door het langsrijden in een auto of door lui gesloten wimpers.

Jessica Skowroneck maakte voor haar solo "Land of Fools and Lovers" nieuwe schilderijen in uiteenlopende formaten. Haar werk balanceert op het raakvlak van figuratie en abstractie, soms herkenbaar als landschap en soms slechts een suggestie daarvan. Dan heeft verf, kleur en licht de hoofdrol. Ze creëert een decor voor onzichtbare personages in verhalen over verlangen, lichamelijkheid en sensualiteit. Tegelijkertijd wordt de natuur zelf - het decor - het belangrijkste personage. Het landschap is het lichaam; de natuur en alles wat daarin leeft is de geliefde. Zij stelt zichzelf de vraag of het dwaas is om in deze tijd nog te verlangen naar eenheid met de natuur, of het daar niet veel te laat voor is. Of is juist het oproepen van dit verlangen de beste manier om ons handelen bij te stellen? Misschien is het beschouwen van de mensheid als intrinsiek deel van de natuur - en daarmee de natuur in de mens te erkennen - juist een krachtig middel om te leren met liefde en zorgvuldigheid om te gaan met onszelf en onze omgeving.

Tentoonstelling:

Jessica Skowroneck: Land of Fools and Lovers. Solo-expositie

t/m za 15 juni 2019 en op afspraak.

Galerie SANAA, Jansdam 2, 3512 HB Utrecht, Tel. 030 2367242

info@galerieSANAA.nl

www.galerieSANAA.nl

Meer berichten