Domstad Jeugd Orkest viert lustrum met uniek estafetteconcert door de hele stad

  Cultuur

UTRECHT - Na een spetterende opening van het lustrumjaar met een popup-concert op het Jaarbeursplein, pakken de 180 leden maandag 10 juni uit met een uniek estafetteconcert, overal in de binnenstad, op Tweede Pinksterdag!

Al 25 jaar verrast het Domstad Jeugd Orkest met meeslepende muziek, gespeeld door muzikanten van 8 tot 18 jaar. Van beroemde soundtracks tot hedendaagse composities en de echte klassieken: het Domstad Jeugd Orkest is van alle markten thuis en speelt overal in de stad. Daarnaast zorgt het orkest voor spelplezier en laat het kinderen en jongeren hun talenten ontdekken en ontwikkelen.

Dit hele feestjaar speelt het DJO op verrassende plekken en het sluit af in januari met een spetterende finale in TivoliVredenburg. Op Tweede Pinksterdag doet het iets heel bijzonders: een estafette van openluchtconcerten, verspreid door de hele Utrechtse binnenstad. Elk concert is op zichzelf al een feestje, dus het is niet noodzakelijk om de hele estafette mee te maken - maar leuk is het natuurlijk wel! En je hoort met eigen oren het geheim van het orkest: de bijzondere opbouw van jong naar oud, van eenvoudig naar complex. 

Programma maandag 10 juni

12.30-13.00  Stadskamer (Hoog Catharijne): het Jeugdorkest (symfonieorkest, 15-18 jaar)

13.15-13.45  Neude: het Juniororkest (symfonieorkest, 12-15 jaar)

14.00-14.30  Ledig Erf: het Jongorkest (symfonieorkest, 10-12 jaar)

14.45-15.15  Pandhof (Domkerk): Jongstrijkorkest (strijkorkest, 8-11 jaar)

15.30-16.00  Stadhuisplein: Koperorkest (blaasorkest, 12-18 jaar)

16.30-17.45  Neude, spectaculaire finale met eerst de jongste orkesten en tot slot het Jeugd en het Junior samen.

Het Domstad Jeugd Orkest bestaat uit vijf orkesten, van oplopend niveau, van een 'instaporkest' voor jonge strijkers tot een volwaardig symfonie-orkest met scholieren uit de hoogste klassen van de middelbare school. Oud-leden vind je overal in de muziekwereld. Elk orkest heeft een eigen professionele dirigent en een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat alles soepel loopt. Het orkest is er voor ieder kind uit Utrecht en omgeving, dat strijkt, blaast of slagwerk speelt. Unieke cultuureducatie, juist nu een belangrijke speler op dat gebied, UCK, verdwijnt uit de stad.

Kijk voor meer informatie op www.domstadjeugdorkest.nl

Meer berichten