Boek ‘Utrecht in honderd interviews’

  Cultuur

Op vrijdag 24 mei aanstaande is in de Gertrudiskapel de feestelijke presentatie, in aanwezigheid van burgemeester Jan van Zanen, van het boek Utrecht in honderd interviews van Jan Jansen.

UTRECHT - Dit bijzondere boek bevat 100 interviews die door Jansen zijn afgenomen met Utrechters voor de krant De Oud-Utrechter en later ook de website Nieuws030. Het boek gaat dienen als relatiegeschenk van de gemeente Utrecht.

Een greep uit de geïnterviewde Utrechters: tekenaar Jos Collignon, oud-onderwijzer René Kil, fietswinkel-eigenaar Wim Kok, beeldhouwer Theo van de Vathorst, tekenaar-schrijver Dick Bruna, Paul Krijnen van het Geveltekenfonds, oud-ijsmaker Italo De Lorenzo, wijk C-bewoonster Corrie Huiding, kapper Buch Agterberg, historicus Ad van Liempt, voormalig buurtslager Jan de Roos, bouwhistoricus Frans Kipp, museumdirecteur Wim van Scharrenburg en de oud-voetballers Humphrey Mijnals en Henk Temming.

Om deze schat aan tijdsbeelden te bewaren is op initiatief van de Werkgroep Directe Voorzieningen van de gemeente Utrecht – in nauwe samenwerking met de Drukkerij aan de Vecht – dit boek tot stand gekomen.

Jan Jansen

De Utrechter Jan Jansen, architect en voormalig hoofd Volkshuisvesting en Monumentenzorg bij de gemeente, schreef in de periode 2010-2018 in totaal meer dan 200 interviews. Daarvan zijn er honderd in het boek terecht gekomen.

Jansen ontving in augustus 2018 uit handen van burgemeester Jan van Zanen een koninklijke onderscheiding voor zijn grote bijdrage aan onze stad. 

In het voorwoord van het boek Utrecht in honderd interviews schrijft burgemeester Van Zanen: "De interviews zijn een prachtige dwarsdoorsnede van de Utrechtse bevolking en laten zich typeren als openhartig, betrokken en open-minded. Precies zoals ik zelf Jan Jansen al heel lang mag kennen. Geïnteresseerd in wat mensen doen en wat hen beweegt."

Utrecht in honderd interviews is gemaakt door en voor de gemeente Utrecht. Nabestellingen zijn echter mogelijk. U kunt zich richten tot Drukkerij aan de Vecht in Maarssen: info@drukkerijaandevecht.nl.

De Gertrudiskapel, een voormalige schuilkerk, is onderdeel van congres-en vergadercentrum In de Driehoek. Het bevindt zich naast de Gertrudiskerk aan het Willemplantsoen.
 

Meer berichten