Mini-college 'Vet belangrijk' door Mariëtte Boon

  Cultuur

UTRECHT - Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers komen tijdens dit mini-college aan bod. Dr. Mariëtte Boon zal kort vertellen over dit boek dat ze samen met prof. dr. Liesbeth van Rossum heeft geschreven. Er is ruimte om vragen te beantwoorden en aansluitend kunt u een boek aanschaffen en laten signeren. U bent van harte welkom!

'Vet belangrijk' is een aanstekelijk en belangrijk boek dat je ideeën over vet voor altijd zal veranderen. Vet is een cruciaal onderdeel van je lichaam. Het maakt hormonen, communiceert met je hersenen en levert energie. Hoewel je zonder vetweefsel niet zou kunnen leven, bestaan er over dit orgaan ja, vet is een orgaan veel vooroordelen. Overgewicht en obesitas vormen wereldwijd een groot probleem, maar in tegenstelling tot wat menigeen denkt zijn te veel eten en te weinig bewegen lang niet de enige oorzaken daarvan. De werking van ons vet is vele malen complexer. In dit verhelderende en onderhoudende boek worden de laatste wetenschappelijke inzichten over lichaamsvet en (over)gewicht behandeld en worden de vele factoren in kaart gebracht die hierop van invloed zijn: van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik, en tal van andere verborgen dikmakers. VET belangrijk laat zien hoe vet écht werkt en is een must read voor iedereen die wil weten hoe je op een slimme en effectieve manier een gezond gewicht kunt bereiken én behouden.

Dr. Mariëtte Boon (1988) is internist in opleiding in het Leids Universitair Medisch Centrum en promoveerde in 2014 cum laude met haar onderzoek naar bruin vet, goed vet dat bijdraagt aan de verbranding.

Activiteit: Mini-College 'Vet belangrijk' Mariëtte Boon

Datum: Vrijdag 31 mei

Tijd: 16.00 uur

Toegang: gratis

Locatie: Broese boekverkopers, Stadhuisbrug 5 Utrecht

Aanmelden: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

Meer berichten