Foto: Utrecht blaast buiten

Creatief en kunstzinnig Utrecht toont talent tijdens Maand van de Amateurkunst: iktoon

  Cultuur

Ruim 6,4 miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst en ook in Utrecht barst het van creatief en kunstzinnig talent. Vanaf 1 juni tonen deze amateurkunstenaars voor de vierde keer hun kunsten tijdens de landelijke campagne 'iktoon – kunst van iedereen'.

UTRECHT - De provincie Utrecht vormt de hele maand juni een podium waar uiteenlopende kunstdisciplines te bewonderen zijn en waar je uitgenodigd bent om mee te doen. Van openluchtconcerten, cabaret- en theatervoorstellingen tot workshops boetseren en gedichtenmiddagen.

Amateurkunst in Utrecht

Tijdens de iktoon-maand in Utrecht hoeft niemand zich te vervelen. Doe mee aan een van de vele workshops; van musical en tekenen, tot servies stippen en boetseren in Maarsen. Kijk je liever toe? De diverse voorstellingen van Scholen in de Kunst in Amersfoort zijn een lust voor het oog. Luister en geniet van dichters uit het hele land tijdens de Gedichtenmiddag (23 juni) in Theehuis Soest of pak je picknickkleedje en verplaats je naar A Lazy Sunday Afternoon (9 juni) in Utrecht voor livemuziek en andere optredens. Lach de ribben uit je lijf bij cabareddingsfest (19 mei) of laat je wegblazen tijdens Utrecht Blaast Buiten (1-2 juni). Trek gekregen? Proef streetfood van over de hele wereld en geniet van diverse kunst, theater en muziekoptreden tijdens De Cultuurproeverij (16 juni).

Benieuwd wat er nog meer in de provincie Utrecht te doen is tijdens de Maand van de Amateurkunst? Bekijk het volledige programma op iktoon.nl.

Over iktoon

Van vrijdag 1 juni tot en met zaterdag 30 juni 2019 organiseren tienduizenden kunstenaars en creatievelingen, verspreid over circa 130 gemeenten in Nederland, voorstellingen, workshops, exposities, kunstmarkten, openbare repetities en open dagen onder de vlag van iktoon. Verenigingen en amateurkunstenaars tonen wat ze in huis hebben en stimuleren anderen om mee te doen. Want kunst is van iedereen en moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Kijk voor meer informatie op www.iktoon.nl / www.facebook.com/iktoon / www.instagram.com/iktoon2019

Meer berichten