NPO Radio 1 komt met Café Europa naar Utrecht

  Cultuur

UTRECHT - In aanloop naar de Europese verkiezingen komen VPRO en EO met een gezamenlijk programma op NPO Radio 1: Café Europa. Presentatoren Chris Kijne (Bureau Buitenland) en Tijs van den Brink (Dit is de Dag) ontvangen Europese kopstukken voor debat en discussie met elkaar én met het publiek. Vanaf maandag 20 mei tussen 18.30 uur en 19.30 komt de uitzending vanuit café Camping Ganspoort in Utrecht, waarbij publiek van harte welkom is.

Arnout Hoekstra (SP) en Paul Tang (PvdA) gaan op maandag 20 mei de strijd aan over de economie en de arbeidsmarkt. Hoe kunnen de lidstaten het best omgaan met de stroom van arbeidsmigranten? Is het bijvoorbeeld wel zo wenselijk om Polen hier de banen te laten vervullen?

Bas Eickhout (GroenLinks), Esther de Lange (CDA) en Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) debatteren op dinsdag 21 mei over klimaat en landbouw. Hoe kan Europa bijvoorbeeld de uitstoot van broeikasgassen beperken, als er nog geen afspraken zijn over vliegverkeer?

Woensdag 22 mei is de laatste dag voor de verkiezingen. Die avond ontvangt Café Europa ook bijzondere gasten om de kiezer optimaal voor te bereiden.

Meer berichten