RTV Utrecht zendt programma van Joris Linssen uit

  Cultuur

De regionale omroepen Omroep Brabant, Omroep Gelderland en RTV Utrecht slaan de handen ineen om gezamenlijk en gelijktijdig in september een nieuw programma van Joris Linssen uit te zenden.

UTRECHT - De 6-delige serie Nieuwe streken van Joris wordt opgenomen in Noord-Brabant, Gelderland en Utrecht. KRO/NCRV presentator en zanger Joris Linssen loopt hiervoor een vierdaagse wandeltocht, samen met zijn band Caramba, zonder geld, tegen de stroom in van Nederlandse rivieren. Het gaat om de Bergsche Maas, de Maas, de Waal en de Lek. Elke dag legt de 5-koppige band minstens 20 kilometer te voet af, in hun Mexicaanse kleding, met hun instrumenten op de rug en een karretje dat ze meetrekken. De vijf amigos moeten eten, drinken en onderdak zien te regelen in ruil voor het spelen van hun liedjes. Aan alle mensen die ze spontaan tegenkomen stelt Joris dezelfde vraag: Wanneer ging u tegen de stroom in? Het programma is in september te zien bij de regionale omroepen.

Met Nieuwe streken van Joris kan Joris zijn twee passies combineren: spontane televisie-interviews en zingen. Hij ervaart de gastvrijheid van de provincie wekelijks tijdens het toeren met zijn band Caramba. Dit wil hij laten zien aan de rest van Nederland. We zijn een klein land, maar wel groots in gastvrijheid en open. En trots op onze streken en gebruiken. Het prachtige landschap langs de grote rivieren in deze drie provincies vormt het decor, waarin we zien dat elk mens bijzonder is en dat iedereen een verhaal heeft.

De opnames van de serie vinden plaats in de eerste week van juli dit jaar en zijn te volgen via de verschillende social kanalen van de drie regionale omroepen en uiteindelijk natuurlijk op zender vanaf september 2019.

KRO-NCRV-presentator Joris Linssen ontwikkelde Nieuwe streken van Joris samen met regisseur Wilfred Evers, met wie hij al jaren samenwerkt aan programmas zoals o.a. Joris Showroom en Hello Goodbye . House of Impact produceert de serie in opdracht van Omroep Brabant, Omroep Gelderland en RTV Utrecht. De uitzendingen staan gepland vanaf begin september.

RTV Utrecht is de omroep voor de stad en provincie Utrecht.

Meer berichten