Libris Literatuur Prijs winnaar Rob van Essen naar Broese

  Cultuur

Rob van Essen heeft met zijn boek De goede zoon de Libris Literatuur Prijs gewonnen! Ter ere van de overwinning komt hij naar Broese.

UTRECHT - Hij zal kort geïnterviewd worden en een stuk voorlezen uit zijn prijswinnende boek. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en zal Rob zijn boeken signeren. 

In 'De goede zoon' trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende autos. 'De goede zoon' is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

De romans en verhalen van Rob van Essen (1963) worden alom geprezen. Zijn werk stond op shortlists van verschillende prestigieuze prijzen, zijn laatste bundel 'Hier wonen ook mensen' werd bekroond met de J.M.A. Biesheuvelprijs. Hij is een meester in het verdraaien van de werkelijkheid met als gevolg dat we ons bestaan scherper waarnemen. Tzum schreef over hem Er zijn schrijvers van wie je ongezien elk boek kunt kopen en Rob van Essen behoort tot die categorie auteurs.

Activiteit: MeetGreet Rob van Essen 'De goede zoon'
Datum: Zondag 26 mei
Tijd: 13.00 uur
Toegang: Gratis
Locatie: Broese boekverkopers, Stadhuisbrug 5 Utrecht
Aanmelden: klantenservice@broeseboekverkopers.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden