Europese première Return to Middle Earth in TivoliVredenburg

  Cultuur

De wereldberoemde Nederlandse componist Johan de Meij heeft een vervolg geschreven op zijn Lord of the Rings symphonie, naar het beroemde boek van J.R.R. Tolkien. Dit nieuwe werk, 'Symphony nr. 5 Return to Middle Earth', beleeft op 9 juni zijn première in TivoliVredenburg en is daarmee onderdeel van het programma Utrecht Blaast van ZIMIHC.

UTRECHT - Samen met harmonieorkest St. Michaël uit Thorn, sopraan Claudia Couwenbergh en het Brabant koor wordt dit een grote belevenis. Tegen de achtergrond van bijzondere instrumentale thema's en effecten zingen koor en sopraan in Ikorin, één van de Elventalen die Middel Aarde rijk is. Ook de Orcs en ander schorem komen aan bod, die laten van zich horen door middel van rauwe klanken in hun eigen taal, ook wel black tongue genoemd. De componist van Symphonie nr. 5, Johan de Meij, is bij de première aanwezig.

Harmonie St. Michaël uit Thorn

Het orkest werd vele malen bekroond op (inter)nationale muziekwedstrijden, onder andere op het bekende Wereldmuziekconcours te Kerkrade waar Harmonie St. Michaël van Thorn drie maal de allerhoogste internationale onderscheiding ontving. In 2018 won de Harmonie o.l.v. chef-dirigent Ivan Meylemans de Europese titel voor harmonieorkesten tijdens ECWO 2018 in Brussel.

Brabant Koor

Het Brabant Koor werkt al ruim 30 jaar samen met professionele orkesten. Onder leiding van dirigent Louis Buskens is het koor uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande concertkoren van Nederland. In koor zingen zowel geschoolde amateurs als zangers met een professionele achtergrond.

Utrecht Blaast

Symphonie nr. 5 is onderdeel van het programma Utrecht Blaast. Dit programma van ZIMIHC ondersteunt en promoot de blaasmuziek in Utrecht en presenteert concerten, workshops en (inter)nationale activiteiten. Meer weten? Kijk op www.utrechtblaast.nl.

Tickets

Tickets kosten €27,50 en zijn te bestellen via TivoliVredenburg

Meer berichten