Foto: Janine Guijt

Weekendtips

  Cultuur

Superleuk, wonen in de stad. Maar wat is er toch elke keer weer belachelijk veel te doen. En alles lijkt soms even leuk. Wat moet je nou kiezen? Geen nood, er komt hulp uit onverwachte hoek.

Janine Guijt van www.indebuurt.nl/utrecht helpt graag de beste keuze te maken. Zij tipt speciaal voor de lezers van het Stadsblad de leukste uitjes voor komend weekend in Utrecht.

1) Walk of Love

Op zaterdag 18 mei organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht festival de vierde editie van de Walk of Love. Met de Walk of Love wordt op positieve wijze de liefde in al haar diversiteit gevierd.

De tocht start om 13.00 uur op het Jaarbeursplein en iedereen mag meelopen.

2) Utrecht Bier Fest

Zaterdag 18 mei kun je voor het eerst naar Utrecht Bier Fest in De Vrijhaven. Verwacht geen grootschalig evenement, maar een bescheiden festival waar zes Utrechtse brouwerijen hun biertjes showen. Wat je bij al dat bier eet? Kip van Kloek, worst van de Utrechtse Worstenbroeders en kaas uit Oudwijk. Je hoort het: een op-en-top Utrechts feestje, dus. Voor €7,50 ben je erbij.

Het festival duurt van 12.00 tot 19.00 uur.

3) Disco Soup Festival

Wacht even, disco en soep?! Jup, de internationale beweging Slow Food Youth Network vond dit wel een goede combinatie en organiseert wereldwijd een dag waarbij er soep van geredde groenten wordt uitgedeeld en de voetjes van de vloer gaan. In Utrecht kun je op zondag 19 mei een kommetje soep krijgen bij Instock. Maar dat is niet alles: er zijn ook workshops, talks, een foodmarkt, een mini-bioscoop, disco en meer.

Je bent welkom vanaf 14.00 uur en een ticket kost €5,-.

Uittips

Interesse in meer inspirerende verhalen uit Utrecht? Ga dan naar de website van onze collega's van indebuurt.nl:

www.indebuurt.nl/Utrecht

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden