Hoboïst Samuel Aguirre speelt een hoofdrol in het concert. Foto: PR
Hoboïst Samuel Aguirre speelt een hoofdrol in het concert. Foto: PR (Foto: )

Optreden van vocaal ensemble Photonen

  Cultuur

UTRECHT - Op vrijdag 17 mei om 20.15 uur brengt Photonen vocaal ensemble met Regina! koormuziek rond Maria in de Pieterskerk. Door de eeuwen heen hebben componisten zich door haar laten inspireren, en een selectie van hun werken levert een gevarieerd muzikaal programma. Deels wordt a capella gezongen, deels met een hobosolist.

Het virtuoze Concerto per la beata Vergine voor hobo en koor van de Belgische componist Vic Nees (1936-2013) is het centrale stuk. Verder klinkt onder andere Maria-muziek van Poulenc, Tavener, Victoria, Hildegard von Bingen, Gjeilo en Spitteler. In To the Mothers in Brazil/Salve Regina van Larsson/Eriksson voor koor en hobo worden de uitvoerenden uitgenodigd vrijelijk te improviseren. Met een hobo-solist in de gelederen mag ook Gabriel's oboe van Ennio Morricone, de themasong uit de film The Mission niet ontbreken.

Solist is de prijswinnende hoboïst Samuel Aguirre (1993). De in Colombia geboren Aguirre begon aanvankelijk als autodidact aan zijn muzikale loopbaan, maar ging na deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in Maastricht aan het conservatorium studeren.

Variatie

Al met al wordt Regina! een feestelijk programma met contemplatieve klanken, pure harmonieën, uitbundige polyfonie, en jazzy speelse geluiden.

Photonen - bekend van de tv-serie Klem - is een Amsterdams kamerkoor van ca 26 geschoolde amateurzangers, dat klassieke werken brengt variërend van zeer oude muziek tot hedendaags. Sinds de oprichting in 1996 staat het koor onder leiding van dirigent/artistiek leider Jeroen Spitteler.

Informatie

Het concert begint vrijdag 17 mei om 20.15 uur in de Pieterskerk, Pieterskerkhof 3, Utrecht

Kaarten kosten aan de zaal 16 euro normaal en 12 euro kortingstarief
Online 15 euro normaal en 10 euro kortingstarief. Het kortingstarief geldt voor: CJP/student/U-pas. Kijk voor meer informatie over het concert op www.photonen.nl/concerten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden