Elsbeth Etty over Willem Wilmink in Centrale Bibliotheek

  Cultuur

UTRECHT - Voor wie gek is op (auto)biografieën is er de nieuwe reeks 'Het verhaal van …' in de Centrale Bibliotheek. Elke maand vertelt een schrijver of journalist over de (auto)biografie die hij of zij schreef. Op woensdag 8 mei van 19.30 tot 21.30 uur Elsbeth Etty over 'In de man zit nog een jongen', de biografie over Willem Wilmink. Toegang € 5,00 | € 4,00 voor bibliotheekleden.

Het verhaal van Willem Wilmink

Wie kent ze niet? Noem 'Frekie', 'Deze vuist op deze vuist' en 'Ben Ali Libi' en half Nederland denkt aan Willem Wilmink. Hij kon als geen ander prachtige gedichten maken over gewone, kleine, alledaagse dingen. Samen met Karel Eykman en Hans Dorrestein vormde hij het Schrijverskollektief, dat veel teksten schreef voor programma's als de Stratemakeropzeeshow, Ome Willem, Het Klokhuis. Harry Bannink zette veel van de teksten op muziek.

Elsbeth Etty

Neerlandicus en journalist Elsbeth Etty dook in het leven van een van Willem Wilmink, die naar eigen zeggen altijd elf jaar oud is gebleven. Voor 'In de man zit nog een jongen' sprak Etty bekenden en intimi over de demonen en de zelfspot van Wilmink. Haar boek kreeg lovende recensies.

Het verhaal van …

In Het verhaal van … licht een auteur een actuele (auto)biografie toe. Elke tweede woensdag van de maand, met uitzondering van juli, augustus en september. In juni Petra Possel over haar boek 'De stad uit'. Op 9 oktober Suzanne Rethans over haar biografie over Sylvia Kristel, 'Begeerd en verguisd'. Op 13 november Ingmar Heytze en Vrouwkje Tuinman over hun antibiografie over Wim T. Schippers. Het verhaal van december is op dit moment nog niet bekend.

Meer berichten