Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is geopend


Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is geopend

  Cultuur

De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum opent vandaag, de dinsdag na Pasen, haar deuren. Je kunt zeven dagen per week terecht in deze nieuwe Bibliotheek aan het Brusselplein 2. Met veel nieuwe boeken, ruime zit-, werk- en studieplekken en veel activiteiten.

UTRECHT - Vanaf 23 april kun je op het Brusselplein terecht in de gloednieuwe Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum. Dé plek in de wijk om te leren, kennis te maken met cultuur en mensen te ontmoeten. Of je nu met je neus in de boeken wilt, gek bent op verhalen in welke vorm dan ook, robots wilt programmeren of je computervaardigheden wilt verbeteren, het kan er allemaal.

Groen gebouw

Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau Rapp Rapp is een kubus van twee verdiepingen, met bovenop een ronde schijf. De oculus, een rond raam midden op het dak, zorgt voor daglicht op alle verdiepingen. Het is duurzaam gebouwd: 240 zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening, speciale pompen gebruiken buitenlucht als bron voor de verwarming en slimme LED verlichting werkt op aanwezigheid van mensen. Binnen hangt een aantal verticale tuintjes met mos.

Wat vind je waar?

Op de begane grond is de entree met zitjes, kranten en tijdschriften en de zelfservice voor lenen en terugbrengen. De Speelplaats is de afdeling voor 0-8 jaar, van babyboekjes tot en met eerste leesboekje, met veel zit- en speelplekken. Horeca Buurten in de Bieb opent op 18 mei.

De tribune met 70 zitplaatsen voor bijvoorbeeld voorstellingen, debatten, colleges en optredens is meteen ook een trap naar de eerste etage.

Daar vind je Verhalen Zo met lees- en informatieboeken voor 8-12 jaar en het Laboratorium met digitale technieken als robotjes en 3D printers voor kinderen. Voor volwassenen op deze etage de afdelingen Lezen Genieten, Kunst Cultuur en Taal Leren. Met boeken, dvds luisterboeken, tijdschriften. Ook hier veel zitjes, werk- en studieplekken.

Daarnaast zijn ook op deze verdieping drie werkruimtes voor activiteiten, groepsontvangsten, vergaderingen of studie.

Op de tweede etage, in de ronde ruimte, zit het gemeentelijk Wijkbureau.

Officiële opening en feestweekend 17 19 mei

De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is open vanaf 23 mei. De officiële opening, door wethouder Anke Klein, is op vrijdag 17 mei, tijdens het feestweekend van 17-19 mei. Drie dagen vol gratis activiteiten, een voorproefje van wat je kunt verwachten in deze Bibliotheek. Zo kunnen kinderen o.a. terecht in het Laboratorium, naar het Verhaalatelier, een workshop dichten of het Kidscollege Hoe word ik filmster? Voor volwassenen is er de Boekenapotheek, een schrijfworkshop of het Oudercollege Samen blijven lezen. Het hele weekend zijn er rondleidingen en alles begint én eindigt met liedjes. En voor wie er nog geen lid is van de Bibliotheek, is er tot en met eind mei een speciaal openingsaanbod.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekutrecht.nl/hiepbiep

Zeven dagen per week open

De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum is zeven dagen per week geopend. Op weekdagen tot 19.00 uur, in het weekend tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekutrecht.nl/leidscherijn

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden