Exclusieve talk met gerenommeerd kunstenaar Joost Rekveld

  Cultuur

UTRECHT - Creative Coding Utrecht (CCU), makersplatform voor digitale kunst en creativiteit, organiseert in samenwerking met LIMA op donderdag 16 mei een exclusieve avond met Joost Rekveld, de meester van zintuiglijke mediakunst en experimentele film. De talk, die plaatsvindt in Sensor Lab in Utrecht, vormt het startschot van ART MACHINES: een nieuw programma geïnitieerd door CCU bestaande uit een lezing, workshop en ontwikkeltraject voor kunstenaars, dat afgesloten wordt met een audiovisuele clubavond.

Sinds jaar en dag speelt Rekveld met de vraag wat we kunnen leren van een dialoog met machines. In zijn werk verkent hij de sensorische gevolgen van zijn zelf ontworpen systemen, vaak geïnspireerd door vergeten theorieën en technieken uit de wetenschap en technologie. Het resultaat: zinnenprikkelende en kleurrijke werken die hypnotiseren.

De avond zal worden ingeleid door Sanneke Huisman (LIMA), waarna Joost je tijdens zijn talk meeneemt in zijn omvangrijke oeuvre en daarmee een verfrissende kijk op de geschiedenis van de mediakunst geeft.  

LOCATIE: Sensor Lab, Plompetorengracht 4, Utrecht
TIJD: 19.30 – 22.30 uur
PRIJS:  €7,50 (incl. 1 consumptie) Koop hier je entreekaart
TAAL: Engels


Voor de realisatie van ART MACHINES werkt CCU samen met LIMA, Sensor Lab en filmtheater 't Hoogt.

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Gemeente Utrecht, KF Hein Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingenfonds en het ANV.

Creative Coding Utrecht is een platform en community dat digitale, artistieke creatie en creatieve code experimenten stimuleert. Via verschillende activiteiten, zoals workshops, meet-ups, performances en tentoonstellingen, brengt CCU de gemeenschap van makers (kunstenaars, ontwerpers, ontwikkelaars en artiesten) bij elkaar om kennis te delen en samen de artistieke mogelijkheden te onderzoeken van zelfgemaakte soft- en hardware als middel voor expressie. Lees meer op www.creativecodingutrecht.nl.

Meer berichten