Foto: Raymond van Mil

Levensechte verhalen op toneel in nieuw storytellingfestival Vertel!

  Cultuur

Terug naar de kern van het theater, het vertellen van verhalen, daar draait het om tijdens Vertel! Een nieuw tweedaagse storytellingfestival op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei in Theater Kikker.

UTRECHT - Zes performers presenteren tijdens dit festival hun autobiografische solovoorstellingen. De verhalen gaan over hoe zij zich verhouden tot de maatschappij waarin we leven, de conflicten die hen bezighouden of de culturele ontmoetingen die op hun pad komen. Per avond zie je twee vertellingen en is er muziek, een foto-expositie en zijn er hapjes en drankjes uit verschillende windstreken.

Tijdens Vertel! maak je door de persoonlijke verhalen kennis met andere culturen en perspectieven. Zo staat op het programma de aangrijpende vertelling The Shah of Holland van Shah Tabibi over de reis van een Nederlandse Afghaan. En ook Wie ben je als niemand kijkt? van de Nederlands-Griekse Soula Notos. Zij vertelt op humoristische wijze hoe het is om op te groeien met verschillende labels. In Samudra vertelt Robin Block over zijn zoektocht naar zijn wortels en verloren familie in Indonesië.

Randprogramma
In samenwerking met De Voorkamer, een Utrechts platform voor nieuwkomers, is een randprogramma samengesteld met een foto-expositie en muziekoptredens. De expositie is het resultaat van het fotoproject How to sell a Story, waarin de verhalende kracht van fotografie wordt onderzocht.

Meer informatie over de voorstellingen en over kaartverkoop vind je op www.theaterkikker.nl.

Meer berichten