De Schatkamer van Paul van Nevel door Nederlands Kamerkoor

  Cultuur

UTRECHT - De Schatkamer van Paul van Nevel: een concert met geheimhoudingsplicht. Vrijdag 10 mei om 20.15 uur te horen in de Pieterskerk in Utrecht.

Van 10 t/m 19 mei tourt het Nederlands Kamerkoor door Nederland met De Schatkamer van Paul van Nevel. Het concertprogramma, samengesteld door de legendarische oudemuziekspecialist Paul van Nevel, is zelfs voor de zangers tot op het moment van het concert geheim. Van Nevel brengt regelmatig werk van anonieme componisten. Nu maakt hij daar op plezierige manier misbruik van: het publiek wordt verrast n op het verkeerde been gezet in een programma met louter muzikale parels.

Van Nevel beschrijft zijn programmakeuze zelf als een "concert wat het publiek met de oren zal doen klapperen". Hij gaf strikte instructies mee aanhet koor. "Dit programma behoeft absolute geheimhouding, op straffe van twintig zweepslagen bij het verbreken ervan," zo schreef hij hen. Pas na elk stuk krijgt het publiek te horen waar ze naar geluisterd hebben, met uitleg en achtergrondinformatie over het stuk in de vorm van een mini-college door de Vlaamse dirigent. Wel bekend is dat Van Nevel voor een intieme concertvorm kiest, waarbij de muzikale parels die hij heeft uitgekozen voor dit programma nog beter uit de verf komen.

De veelgeprezen Van Nevel is al decennia een graag-geziene gast bij het Nederlands Kamerkoor. Als pionier en boegbeeld van de Oude Muziek staat hij garant voor de hoogste muzikale kwaliteit, gebruikmakend van een interdisciplinaire benadering op het gebied van bronnenonderzoek en het ophalen van vergeten werken.

Uitvoerenden
Nederlands Kamerkoor
Paul van Neveldirigent

Speellijst
vr. 10 mei 2019, 20.15
Utrecht, Pieterskerk
 

Meer berichten