Dichten doe je zo! voor kids in bibliotheek

  Cultuur

Op zondagen in april, mei en juni zijn in de Centrale Bibliotheek en de nieuwe Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum dichtworkshops.
Voor kinderen van 7-10 jaar die graag spelen met woorden.

UTRECHT - Veel kinderen vinden het leuk om te spelen met woorden. Zij kunnen in april, mei en juni terecht bij de workshops Dichten doe je zo! Kinderboekschrijver en dichter Floor Tinga gaat met kinderen van 7 – 10 jaar dichten over allerlei onderwerpen. Rijmen mag, maar hoeft niet.

Oppas, huisdier of detective in de Centrale Bibliotheek

In de Centrale Bibliotheek maak je op zondag 28 april een gedicht voor je vader, moeder, oma of oppas! Met je eigen illustratie erbij. Op zondag 19 mei kruip je voor je gedicht in de huid van je huisdier, je jas of een ander ding. En op zondag 16 juni speur je als een detective door de Centrale Bieb, op zoek naar een aanwijzing voor jouw gedicht.

'Pech en geluk' en 'samen doen' in Leidsche Rijn Centrum

Ook in de nieuwe Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kunnen kinderen gaan spelen met woorden. Daar zet dichter Carla Scheepe-Belksma je aan het denken en dichten. Op zondag 26 mei over het thema 'pech en geluk', en op zondag 16 juni over 'samen doen'.

De workshops zijn ook los van elkaar te volgen. Meedoen kost € 5,00 / € 4,00 voor Bibliotheekleden. Voor meer informatie en kaartjes kijk je op

www.bibliotheekutrecht.nl/dichtendoejezo

Meer berichten