Nieuwe voorstelling Adelheid Roosen in Utrecht

  Cultuur

Na het recente succes van Wijksafari Overvecht en Thuislozen komt Adelheid Roosen binnenkort (18-20 april) weer naar Utrecht en dit keer met het autobiografische RijsenRooxman, DeDikkeMuizSjors.

UTRECHT - De vier doorgewinterde acteurs Adelheid Roosen, Titus Muizelaar, Lineke Rijxman en George Groot hebben met elkaar verweven levens én liefdes. Adelheid en Titus, acteurs en in het echte leven ook een koppel, zijn recent in première gegaan met een nieuwe productie over liefde en relaties: RijsenRooxman, DeDikkeMuizSjors. Ook de ex van Titus, Lineke Rijxman, speelt mee. En George Groot, met wie Adelheid naar eigen zeggen een 'theaterhuwelijk' heeft. Deze vier acteurs zijn vanuit improvisaties met hun persoonlijke levens en relaties aan de slag gegaan, om tot een bijzondere, heel persoonlijke voorstelling te komen.

Intiem, onverschrokken en openhartig spel

De vier acteurs onderzochten en onderzoeken liefdesrelaties en de verhouding tot elkaar in een doorlopend proces. Adelheid heeft een liefdesrelatie met Titus, maar hij heeft daarvoor een relatie gehad met Lineke. Adelheid voelt nog steeds de pijn in Titus over deze verbroken relatie en vroeg zich af: Hebben Titus en Lineke nog iets 'uit te minnen'? En dan het verhaal van George. Na de dood van zijn vrouw na 48 jaar huwelijk verschuift George's aandacht naar jongens. Wat vertelt dit over jarenlange relaties, seksualiteit en de fantasieën die we willen naleven?


Speellijst
18 tot en met 20 april -Stadsschouwburg Utrecht
 

Meer berichten