Expositie Jelle Korevaar: 'ik stond erbij en keek ernaar'

  Cultuur

UTRECHT – Van 19 april tot en met 1 mei§ exposeert Jelle Korevaar met zijn expositie 'Ik stond erbij en ik keek ernaar...' in AK24, Utrecht. In deze kunsttentoonstelling staat een kinetische installatie die Christusbeeldjes martelt centraal. In het weekend van Pasen wil Jelle met deze tentoonstelling zoeken naar de ontmoeting tussen kunst en religie. De opening(sborrel) is op Goede Vrijdag 19 april, van 16.00 tot 22.00 uur, met livemuziek van Roelof Flierman op een analoge synthesizer.

Expositie over lijden
Dagelijks worden we via de media met lijden geconfronteerd; wat doe je daarmee?

De installatie waarmee Jelle exposeert, gaat vooral over de verhouding tussen lijden en degene die het lijden aanschouwt. 'We proberen lijden te voorkomen, maar dragen er tegelijk iets aan bij. Soms genieten we zelfs als we lijden zien.'

De tentoonstelling wil de bezoeker bewust maken van zijn rol als toeschouwer. Wordt er meer van je verwacht als je vaker met lijden wordt geconfronteerd? Kun je er iets aan doen, of slaat het ons juist plat? Voor Jelle is dit een zoektocht met een open einde.

Aanslag Utrecht

De keus voor het centrum van Utrecht is niet voor niets: een plek waar het leven bruist en waar men gewend is stil te staan bij kunst, te reflecteren, je eigen oordeel te onderzoeken en zo iets van grip te krijgen op de werkelijkheid. Zeker na de beschieting van 18 maart is reflectie nodig om onze omgeving waar te nemen – zonder reflectie tref je er alleen maar chaos aan, zonder samenhang.

Jelle Korevaar

Jelle Korevaar maakt complexe, bewegende machines waarmee hij uiting geeft aan zijn wereldbeeld. Via zijn machines doet hij uitspraken over menselijke emoties en de manier waarop mensen functioneren. Hij gebruikt de beeldende mogelijkheden van bewegende toestellen, maar zijn werken bewegen zich ook op andere abstractie niveaus. Jelle onderzoekt en combineert zijn maatschappelijke reflectie met een hypermoderne science fiction-stijl.
In deze tijd waar kennis van machines, robotica en een hele reeks digitale technieken een vlucht neemt, is zijn werk heel toepasselijk.

Adres AK24

AK24 is een nieuwe onafhankelijke expositieruimte in de kelder van Puschkin Ontbijt Lunch. Adres: Ridderschapstraat 1, 3512 CM Utrecht.

Meer berichten