Theaterfestival Vuurol met Pinksteren

  Cultuur

Theaterfestival Vuurol organiseert op zondag 9 juni en maandag 10 juni (Pinksteren) een bijzondere activiteit in Lage Vuursche: theaterfestival Vuurol.

UTRECHT - Op beide Pinksterdagen op 9 en 10 juni is er weer Vuurol te beleven in de bossen rond de Kuil van Drakenstein. Dit betekent veel verrassend theater en kunst voor jong en oud rond het thema Uitpluizen met het bos in één van de hoofrollen.

Plannen in uitvoering

"We lopen over van mooie plannen voor deze editie en deze komen in grote getale van de grond!" vertelt Jeannette Groenewoud over de programmering van dit jaar. Er staan 20 voorstellingen, 16 korte acts en veel kunst, waaronder 9 LandArt kunstwerken, op stapel. Ook mij weten de artiesten te verbazen met hun nieuwe ideeën en invalshoeken; dat maakt Vuurol elk jaar weer tot een ontzettend leuke belevenis.

Talent en ontwikkeling

Er doen bekende en nieuwe groepen mee. Er is volop ruimte voor jong talent. Dit jaar komen de jongste acteurs uit de talentklas van Scholen in de Kunst; zij maken hun eigen keuzes bij het creëren van hun voorstelling. Dat geeft een heel mooie inkijk in de belevingswereld van jonge mensen en levert boeiend theater op.

Afgestudeerde theatermakers schitteren in nieuwe voor het bos gemaakte creaties, soms onder mentorschap van oude rotten in het vak. Vaker op eigen sterke vleugels, zoals de groep Matrose met een nieuwe voorstelling zal laten zien. Verder zijn er volop doorgewinterde professionals met een voorliefde voor locatietheater, artistieke vrijheid en een sterke verbinding met publiek.

Vernieuwen

Vuurol wil zich blijven vernieuwen en de makers én het publiek blijven uitdagen. Vuurol wil experiment en ontwikkeling aangaan. Vuurol wil net als elk jaar een pracht van een theaterfestival neerzetten en enorm veel plezier bieden met een verscheidenheid aan ervaringen. Geniet van een opera over de vlag en waar deze voor staat, een reis als van Odysseus, een soundscape van de hei met Spoken Word, mime bij mensen in doosjes. Of zorg heel duurzaam voor de stroom van de versterking van de liedjeszanger.

Korte ontmoetingen

Het spelen van de UltraKorteVoorstellingen vindt plaats op en langs de wandelpaden. Straattheaterachtige korte acts, die variëren van aubades, het uitpluizen van je oorsprong door wetenschappers, tot bewegelijke ontmoetingen rondom de Doos van Pandora en heel veel meer.

Kinderen

Van de 20 voorstellingen worden er 5 gemaakt voor kinderen. Deze zijn ook zeer genietbaar voor volwassenen en zoals gebruikelijk bij Vuurol, is het omgekeerde ook het geval. Kruip onder de rok van een dame, bezoek een neergestorte ballon, ontmoet een afgedreven ijsbeer en kom achter het geheim van de haas.

LandArt

Voor het tweede jaar doen er meer LandArtkunstenaars mee. Zij maken negen bijzondere kunstwerken, geïnspireerd door het thema en plekken in het bos. Het publiek kan deelnemen aan de speciale (gratis) LandArtwandeling, voorafgaand aan het festival. Om 10.30 uur leidt deze langs de kunstwerken en hoor je het verhaal van de kunstenaars. Opgave bij reservering:Natuurlijk zijn de kunstwerken ook te bezoeken tijdens het festival.

Meer info op www.vuurol.nl Boek nu met vroeg-boekkorting op https://www.vuurol.nl/programma/reserveren/

Meer berichten